Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Lakástűzben halt meg egy nyugdíjas Győrben - fotók

Egy nyugdíjas férfi meghalt abban a lakástűzben, ami 19 óra körül keletkezett egy győri, Liszt Ferenc utcai ház harmadik emeletén.

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletén megtudtuk: szombat este fél hét után kapták a jelzést a lángokról, s három tűzoltókocsival indultak a helyszínre. Fél órán belül sikerült megfékezni a tüzet: egy harmadik emeleti lakásban egy négy négyzetméteres helyiség berendezései égtek.

A tizenkét lakásos társasházból huszonnégy embert ideiglenesen, nagyjából egy órára az udvarra kellett kísérni, mert az épület füsttel telítődött. A vizsgálat még tart, egyelőre a tűz–, s a szerencsétlenül járt férfi halálának pontos oka nem ismert.

Korábban:

19 óra 54 perc -
A szomszédoktól úgy tudjuk, az áldozat egyedül élt lakásában.

19 óra 48 perc - A tűzoltók vízsugárral oltották el a lakástüzet, az utómunkálatok jelenleg is tartanak. Kiszellőztetik a helyiségeket. A tűz okát később szakértői vizsgálat derítheti ki.

19 óra 37 perc - A Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai karával szemközti négyszintes ház ablakából most is ömlik a füst, az arra járó nézelődők a tűzoltóautók mellől figyelik a szakemberek munkáját.

Galéria! Fotók: Bertleff András, Tudósító


A ház lakói az épület udvarán fázósan várakoznak, igaz már az alsó szintre bemehetnének, de inkább egymást erősítik a riadalomban. A szomszédok vették észre, hogy az egyik harmadik emeleti lakásból füst szivárog, ezért hívták a tűzoltókat és dörömbölni kezdtek az ott lakó idős férfi ajtaján, de nem válaszolt. Pedig korábban még mozgás zajait hallották a lakásból. Amikor pedig megjöttek a tűzoltók, azt mondták a lakóknak, hagyják el az épületet.

Az utcáról is látszott, hogy a tűzoltók belülről nyitották ki a lakás ablakát, amiből a füst jött és lámpáik fénye cikázott, amikor átnézték a helyiségeket. Majd létrájukat a ház tetőzetéig felnyújtották, azon is felmászott az egyik tűzoltó, hogy az újabb tűz keletkezését megakadályozza.

Olvasóink írták

  • 2. elemér 2012. február 01. 11:12
    „Dörömböltek és hivták a tüzoltókat, állitsák. Ámerikában betörik az ajtót, körülnéznek, segitenek a mentésben és hivják a tüzoltókat. Ez most nem helyesirás, hanem tájékoztatás.”
  • 1. Túrabakancs 2012. január 29. 16:30
    „Úgy látom szolgálatba állat a tűzoltóság új /újszerű/ tolólétrás kocsija,
    ami az ősrégi IFÁT váltotta le. Bizony ideje volt! Csak nem megint a felelőtlen
    cigarettázás miatt halt meg a bácsi?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Így buliztatok a hétvégén! Sok-sok fotóval

Folyamatosan frissülő összeállításunkban csokorba szedtük a hétvége történéseit. Találd és nézd meg… Tovább olvasom