Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 14°C | 24°C Még több cikk.

Lakástűz Győrben: ismét a tűzhelyen felejtették az ételt

Egy gázzal működő berendezésen maradt lábos okozta azt a lakástüzet,melyhez a tűzoltókat és a mentőket riasztották szombat délután a Tihanyi Árpád úti panellakáshoz.
Egy gázzal működő berendezésen maradt lábos okozta azt a lakástüzet,melyhez a tűzoltókat és a mentőket riasztották szombat délután a Tihanyi Árpád úti panellakáshoz. Egy embert füstmérgezéssel kórházba szállítottak.Az ötödik emeleti lakásban élő illető a gázzal működő berendezésremelegíteni tette az ételt, majd magára hagyta azt. A lakásban tűz keletkezett: a kiérkező tűzoltók gyorsan megfékezték a kisebb lángokat, ám a mentőknek füstmérgezés gyanújával kórházba kellett szállítani a lakót.A tűzoltóság értesítette a gázszolgáltatót, akik lekötötték a lakás gázcsapját. Melegítőn, tűzön felejtett étel évente 20-30 esetben okoz tüzet Győrben. A mostani esetnél kiderült, hogy a tulajdonos nem tudta igazolni a gázzal működő készülék öt évnél nem régebbi felülvizsgálatát. A tűzoltók a tüzet okozó személyt az eset miatt bírságban részesítik.

Olvasóink írták

 • 10. Mami85 2011. december 12. 15:01
  „#2 #8 Én nem azt veszem figyelembe, hogy kötelező-e vagy nem. Igaz, hogy évi 10.000 Ft, de minden évben fűtési szezon előtt kihívom az általam már megszokott gázszerelőt, és az összes konvektort, gázégős cserépkályhát átnézetem vele. Kitakarítja a készülékeket, fúvókát cserél és megkapom a pecsétet a készülékekre. Így biztonság(osabban) tudom magam...”
 • 9. Tündenéne 2011. december 12. 12:04
  „Nem tudom, hogy kötelező-e, de mi alapból minden évben átnézetjük a konvektorokat (mielőtt a fűtési szezon elején bekapcsolnánk), a gázbojlert meg a gáztűzhelyet is egy szerelővel. A kéményseprő bácsi is minden évben jön, és ráragaszt egy tapaszt mindenhova, hogy "biztonságos". :) jobb, ha ellenőrzi egy szakember, nehogy baj legyen. (A szerelő nálunk ki is tisztította alaposan a sokáig nem használt konvektorokat, meg a szigeteléseket is megerősítette, stb. stb.)”
 • 8. Goldmund 2011. december 12. 09:20
  „Ez a felülvizsgálat csak önkormányzati lakásoknál kötelező, vagy saját tulajdonú lakásnál is? Ha igen, akkor háznál is, vagy csak lakásnál?”
 • 7. hanika 2011. december 11. 18:43
  „Igen kell évente felülvizsgáltatni a gázzal működő készülékeket:) Mi ezt a fűtési szezon kezdete előtt szoktuk megejteni.1500 Ft/ készülék, mivel mi gázfűtéses lakásban lakunk ez 9000+ a kiszállási díj.Nem kevés de biztonságba érezzük magunkat és papírt is kapunk hogy minden rendben.Ja amúgy önkormányzati a lakás de így alszunk nyugodtan.:)”
 • 6. Túrabakancs 2011. december 11. 15:04
  „Szerencsére elég kicsi tűz lehetett, mert az 5-db tűzoltókocsi a megérkezéstől
  számítva az 5-ik percben már be is vonult az állomáshelyükre, csak egy gépjármű
  maradt a helyszínen. Csodálkozom is hogy valaki füstmérgezést szenvedett... hogy
  csinálta?”
 • 5. sarkanyisti 2011. december 11. 10:45
  „Minden önkormányzati bérlakásban élő lakónak elvileg kellene évente a bérlemény ellenőrzéskor bemutatni a felülvizsgálatról szóló megfelelőségi nyilatkozatot , amit a gázszerelő állít ki, ugyebár jó pénzért ezért hanyagolják....”
 • 4. espe 2011. december 11. 10:04
  „2/ Nekem van ilyen ketyerém, de arról , hogy be kell vizsgáltatni most hallok először. Szerintem ez megint 1 új pénz behajtás. Eddig csak az új tűzhelyeknél kellett szakival beköttetni a garancia miatt.”
 • 3. xverax 2011. december 11. 09:20
  „gázzal működő készülék = gáztűzhely :D .
  Nincs olyan ember aki tudja igazolni a felülvizsgálatot szerintem.
  Ugyanis ahol vásárolom a tűzhelyet nem szólnak hogy kell. 1982 óta lakom ebben az épületben, de még senki sem akarta felülvizsgálni a tűzhelyemet, akkor sem mikor még tanácsi volt a lakás....”
 • 2. bert102 2011. december 10. 23:13
  „Nekem nincs ilyen ketyerém, de tudja valaki közületek igazolni "a gázzal működő készülék öt évnél nem régebbi felülvizsgálatát"????”
 • 1. sarkanyisti 2011. december 10. 19:50
  „igy már teljes a cikk! elsőre senki nem tudott semmit, ezért gondolta mindenki hogy valaki már megint szórakozik... sajnos mostanában egyre több ilyen eset van...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hulladékvasat akartak lopni a Vagongyár területén, de biztonsági őrök elkapták őket

A Rába gyár területén a speciális fémből készült szűrőberendezést az elkövetők már szétvágták, mikor… Tovább olvasom