Kisalföld logö

2017. 01. 24. kedd - Timót -6°C | -3°C Még több cikk.

Lakás húsz forintért

Mielőtt a Győr belvárosában sétálók a parkolóautomaták újabb változatát vélnék felfedezni a Baross út elején felállított berendezésben, igyekszünk mindenkit megnyugtatni, ez egy műalkotás. Egy lakásautomata.
Két, egymásra állított automatából készítette Kapszula című alkotását a dunaszerdahelyi művész, Németh Ilona. A mű több külföldi nagyvárosban szerepelt, Budapesten is. Mint azt a győri Városi Művészeti Múzeum igazgatója, N. Mészáros Júlia elmondta a Kisalföldnek, Győrbe csak egy ilyen „automatát" helyeztek el, két hónapra. De szeretnék elérni, hogy legalább a tél végéig a helyén maradjon.

Az egyszemélyes japán reptéri „szállókhoz" hasonló lakásautomatába be lehet menni, s abban akár aludhat is az illető. Az alkotás célja, hogy a késő éjszaka érkező turista, vagy egy hajléktalan be tudjon bújni egy kicsit pihenni a húszforintos bedobása után. Valóságban azonban egy ház, egy lakás sztereotípiáját láthatjuk a műben, ami a rohanó világban sokaknak semmi mást nem jelent, mint ahová munka után odarohanhatnak, reggel meg onnét „száguldhatnak" tovább. De vannak, akiknek ilyen lehetőségük nincs.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: zsebünkbe nyúl a kormány

A vállalkozások és a családok helyzete egyaránt romlik a kormány adótörvényt módosító intézkedései… Tovább olvasom