Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Lada-roncs a nyárfaerdőben

Győrújfalu falugondnoka, Szabó Zoltán reménytelen harcot folytat a környezet szennyezőivel. Látszatra minél több hulladékot gyűjt össze, annál többet talál a települést szegélyező utak mentén.
Szabó Zoltán húsz éven át lakatosként dolgozott a valamikori megyei építő cégnél, s tizenkét éve amolyan mindenese, gondnoka községének, Győr- újfalunak. Önként vállalt feladataként természetvédő, s munkájába családtagjait is bevonta. A községháza anyagi támogatásával szórólapot nyomtattak, s azon hívták fel a helybeliek figyelmét, milyen fontos és mennyire közérdek lenne megóvni a nagyszerű környezetben fekvő községet. A falugondnok nagyfiával és lányával dobta be a helybeliek postaládájába ezeket a felhívásokat.

A Mosoni-Duna töltése mellett, a község határában fekvő, most már lassan harminc hektár kiterjedésű tórendszer környékén megannyi alkalmi hulladéklerakó. Szabó Zoltán szerint nem is csak helybéliektől származnak ezek a környezetet elcsúfító „ajándékcsomagok".
A folyó töltése melletti nyárfaerdőben nemrég egy Lada-roncsot találtak, akik ott szabadultak meg a járműtől, alaposan „kibelezték", elvitték gumiabroncsait, kiszerelték motorját, s már egy teherautónyi szemét éktelenkedik a környékén. Égbekiáltó felelőtlenség és lelkiismeretlenség – mondta elkeseredve a falugondnok, aki bízik abban, hogy lesznek, akik támogatják a helyiek közül Győrújfalu megtisztításában és környezetük rendben tartásában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Helyzetmentő a javából

Egy éve kifizette egy család rezsitartozását, különben a szülők utcára kerültek volna négy… Tovább olvasom