Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Lábjegyzet győri döntésekhez

A csütörtöki győri közgyűlés után szó esett néhány döntés hátteréről a városházi sajtótájékoztatón.
A decemberi népszavazástól és az ukrajnai helyzettől teljesen függetlenül szavazta meg a győri közgyűlés a beregszászi Rákóczi-főiskolának nyújtandó, egymillió forintos támogatást, mondta Kun András alpolgármester. Egy másik, határunkon túli település, az erdélyi Négyfalu-Türkös félmillió forintos támogatást kap. Egyik sem „újdonság", Győr évek óta segíti ezen települések kulturális, oktatási fejlődését.

A közgyűlés pályázatot írt ki a Győri Balett igazgatói posztjának betöltésére. Kun András fontosnak tartotta megjegyezni: a város teljes mértékben elégedett a világhírű társulat jelenlegi igazgatójának munkájával, ám az önkormányzatnak nincs módja a kinevezés meghosszabbítására, törvény kötelezi a pályázat kiírására.
Számos érv, ötlet, javaslat, vita hangzott el a testület ülésén a Rába-gyár volt területének rendezési koncepciójáról. Ha a nézetek különböznek is, abban egyetértés van a képviselők között, hogy a hasznosítást (beépítést) ésszerűen és jól kell megoldani. Egészen biztos, mondta az alpolgármester, hogy ez ügyben a közeljövőben még számos tárgyalás lesz az érdekeltekkel.

Győr az Egészségügyi Minisztérium pályázatán elnyerte az „Egészségbarát település" címet, jelentette be dr. Schmidt Péter alpolgármester.

A sajtótájékoztatón – rendhagyó módon – nyilatkozatot adott át az újságíróknak a Pro Urbe Egyesület képviselői csoportja nevében Dömötörné Holeczky Judit alpolgármester és Bárány István frakcióvezető. A tegnapi közgyűlési tudósításunkban közölt, Gergely Zoltán polgármesteri szóvivő nyilatkozatára reagálva írják: „...kommentálása több szempontból nem helyénvaló. Tudomásunk szerint az általa közölt témáról a város vezetése előzetesen nem egyeztetett. A Pro Urbe Egyesület elvárja, hogy a polgármesteri szóvivő a közgyűlésen elhangzottakról mindenkor hiteles tájékoztatást adjon. A képviselő-testület tagjainak foglalkozása, alkalmazása nem kapcsolható a közgyűlés napirendi pontjaihoz..."

Gergely Zoltán lapunk kérdésére a sajtótájékoztató után egyetlen mondattal válaszolt: „Felhívom a nyilatkozatot tevők figyelmét arra a tényre, hogy mint a tudósításban is megjelent, szóvivői minőségemben nyilatkoztam."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Díjemelésekről döntött a közgyűlés

Ivóvíz, szennyvíz, hulladékszállítás, kéményseprés – ezek azok a szolgáltatások, amelyek tarifái már biztosan emelkedni fognak Győrött január 1-jétől, miután a város közgyűlése tegnap elfogadta az indítványokat. A testület jóváhagyta a belvárosi parkolók egy részének megszüntetését is. Tovább olvasom