Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Kutatók éjszakája

Győr - A győri Széchenyi István Egyetem harmadik alkalommal rendezi meg a Kutatók Éjszakája programsorozatot a hónap végén. Az intézmény a programsorozat keretében versenyt hirdet diákcsoportoknak, több korcsoportban, 5-től 18 éveseknek.
Szeptember 26-án, pénteken az Európai Bizottság támogatásával egész napos, fesztivál jellegű eseménysorozaton mutatják be a Széchenyi-egyetem oktatói a kutatói életpályát, annak szépségét. Az idén elsősorban a 10–18 éves diákok körében népszerűsítik a tudományos eredményeket.

A győri egyetem a programsorozat keretében versenyt hirdet 5–6 éves, 7–10 éves, 11–14 éves és 14–18 éves korosztályú diákcsoportoknak. A motiváló kérdések:

Tudtad,
...hogy a Nap felszínén 5500 Celsius-fok a hőmérséklet?
...hogy 1000 kg hulladék papírból 900 kg új papírt lehet előállítani?
...hogy a pillangók a lábukkal ízlelnek?
...hogy Ázsiában használtak először fogkefét?
...hogy egy átlagos csapból percenként 10–20 liter víz ömlik ki?

Az akadályverseny szeptember 26-án, pénteken 14 és 17 óra között lesz. A versenyre jelentkező, maximum 20 tagú csoportok bejárják a Széchenyi István Egyetemen működő laborokat. Minden állomáson korosztályuknak megfelelő kreatív feladatokkal versenyeznek. A versenyre a csoportoknak előzetesen regisztrálniuk kell (a lap letölthető a http://tncs.sze.hu-ról), s szükséges egy felnőtt kísérő kijelölése is. A regisztrációs lapot szeptember 10-ig a SZE Tudományszervezési és Nemzetközi Csoport, 9026 Győr, Egyetem tér 1. címre, vagy a mmzs@sze.hu elektronikus címre várják.

(Bővebb információ: http://www.kutatokejszakaja.hu illetve http://tncs.sze.hu.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Liftet is építenek az iskolába

Győrújbarát - Európai uniós támogatásból újítja fel és bővíti óvodáját és iskoláját Győrújbarát. A… Tovább olvasom