Kisalföld logö

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -8°C | 2°C Még több cikk.

Kutatás-fejlesztési együttműködés az autopoliszban

Széchenyi István Egyetem - "A Széchenyi István Egyetem Járműipari Regionális Egyetemi Tudásközpontja - kutatási tevékenysége mellett - nagy hangsúlyt fektet a tudás- és technológia transzferre, egyben hozzá kíván járulni a régió gazdasági szereplői közötti kapcsolatok kibontakozásához, fejlesztéséhez."

"Elsősorban e célok elérése sarkallta arra a központot, hogy a járműipari gyártástechnológia terén egy színvonalas, éves rendszerességgel rendezendő szakmai és tudományos rendezvénysorozatot indítson el" - mondta el Szilasi Péter Tamás, a Tudásközpont menedzser igazgatója.

A 2007. szeptember 20-21-én az egyetem laborépületében megszervezett Tech4Auto rendezvénysorozat keretében két, egymáshoz szorosan kapcsolódó, Győr és régiója jövőjét, fejlesztési irányait és lehetőségeit alapjaiban meghatározó terület kapott hangsúlyt. A Tudásközpont kutatási aktualitásainak bemutatása mellett a Járműipari, Elektronikai és Logisztikai Kooperációs Kutatóközpont három éves működése során megvalósult közös vállalati-egyetemi kutatási programok eredményeiről számolnak be a központ vállalati partnerei.

A téma aktualitása, a győri egyetem ipari partnereinek és társintézményeinek érdekeltsége adta az apropót, hogy a szervezők ez évben a konferencia keretében külön szekciót szentelnek az AUTOPOLIS Nyugat-Magyarországi Fejlesztési Pólus programnak. A 2007-ben megnyíló európai uniós forrásokra jó eséllyel startolhatnak mind a régió intézményei, mind pedig az autóipari gyártók és beszállítók. Kiemelten elsőbbséget élveznek a partnerségben megvalósuló projektek. A szervezők a rendezvény keretében - vezető politikusok, illetve a régió érintett szakembereinek meghívásával - lehetőséget kívánnak teremteni arra, hogy a látogatók kézzelfogható, aktuális információkat kapjanak a közeljövőben meghirdetendő, jelentős forrásokat megmozgató pályázati lehetőségekről.

A szakkiállítás keretében a Széchenyi István Egyetem ez évben felújított laborépületében mintegy 32, elsősorban az észak-dunántúli régióból érkező kiállító, illetve laborbemutatók várják az érdeklődőket. Az újonnan kialakított épületben - technológia transzfer térként - a jövőben is lehetőség nyílik nagyszabású rendezvények, technológiai bemutatók, konferenciák, valamint kiállítások megrendezésére.


Winkler Csaba
Titkárságvezető
Széchenyi István Egyetem

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Roma középiskolások

Győr - A győri, Győr környéki roma kisebbségi önkormányzatok és a Vocational Academy összefogásának… Tovább olvasom