Kisalföld logö

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 13°C Még több cikk.

Kunsziget az idősek barátja

Az Idősbarát Önkormányzat elismerő címet idén Kunsziget kapta. A településen közel négyszáz nyugdíjas él, akiket odafigyeléssel segítenek, és akik maguk is gazdagítják a faluközösség civil életét.

A kunszigeti önkormányzatot egyhangúlag javasolták elismerésre a községben működő civil egyesületek, klubok és intézmények. Így pénteken Győrött, a Bartók Béla Megyei Művelődési Központban rendezett hagyományos megyei nyugdíjasünnepségen Lendvai Ivánné polgármester – a két évvel ezelőtt kapott hasonló országos kitüntetés után – átvehette az Idősbarát Önkormányzat elismerő címet. A díszoklevéllel a megye azt az életkörülmény- és közérzetjavító többlettörődést és figyelmet díjazza, állítja példaként, mellyel egy település a ˝szépkorú˝ lakói iránt viseltetik.

Karácsonyi Lajosné, a nyugdíjas klub egyik alapító tagja (balra), Biró Andrásné a házi segítségnyújtó szolgálat vezetője és Venesz Gyuláné nyugdíjas. Fotó: Krizsán
Karácsonyi Lajosné, a nyugdíjas klub egyik alapító tagja (balra), Biró Andrásné a házi segítségnyújtó szolgálat vezetője és Venesz Gyuláné nyugdíjas. Fotó: Krizsán

– Kunszigeten közel négyszáz idősödő és idős ember él, akikre különös szeretettel és tisztelettel figyelünk. Többféleképpen gondoskodunk róluk és mindent megteszünk azért, hogy a legnagyobb testi és lelki egészségben tölthessék mindennapjaikat – tudatta Lendvai Ivánné.

Lendvai Ivánné polgármester
Lendvai Ivánné polgármester

A faluban házi szociális gondozói hálózat, valamint az idősek biztonságát szolgáló speciális jelzőrendszer működik. A hulladékgyűjtő edényeiket kerekes kukára cserélték. Az önkormányzat karácsonykor átmeneti segélyt biztosít az öregeknek, illetve a képviselő-testület tagjai adventben meglátogatják, megajándékozzák, fehér asztalnál látják vendégül a község nyugdíjasait. Az arra rászorulóknak a hivatal elektromos tolószéket biztosított, és közlekedésüket könnyítve akadálymentesítette a középületeket. A helyi civilek is figyelmet fordítanak arra, hogy javítsák az időskorúak életminőségét. Hetente egy alkalommal megtornáztatják a szépkorúakat, internetezhetnek és rendelkezésükre állnak a teleház szolgáltatásai is.

– Nálunk az idősek nem a múltat, hanem a jelent és a jövőt jelentik. Hálásak vagyunk nekik azért, hogy tapasztalataikkal, ténykedésükkel gazdagítják falunk életét – hangsúlyozta a polgármester.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vezetés közben halhatott meg az idős férfi

A győri Városházánál ütközött először autójával az idős férfi, aztán a Mártírok útján két autónak… Tovább olvasom