Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Kunsziget adventje

Kunsziget - Sokféle programot szerveztek advent idején a faluban, ugyanis a helyi civil szervezetek sikeresen összehangolták tevékenységüket.
Az ünnepségsorozat december elsején az ünnepi díszkivilágítás felkapcsolásával kezdődött. Fényfüzér került a község központjában és a temetőben több fára, a templom előtti részre, az iskolára, az óvodára. Az iskolások és a nyugdíjasok pedig műsort adtak ebből az alkalomból.

Betlehemet is állítottak a faluban – Takács Zoltán fafaragó alkotását, Horváth Attila helyi vállalkozó segítségével –, amit Winkler Zsolt plébános szentelt fel. A programok egyik szervezője, Szalai Béláné arról is beszámolt lapunknak, hogy az iskolások a szülők segítségével adventi vásárt tartottak, a bevételt gyermekprogramokra fordítják.

December 8-án plébánianap volt a gyermekeknek, 16-án adventi koncert a templomban, amin a Sziget Gyöngye Nyugdíjasklub énekkara is fellépett.

Az iskolások mostanában a hagyományok szerint betlehemes játékkal járják a házakat. Karácsonyi műsoruk is a népszokásokra épült. A képviselő-testület tagjai pedig a nyolcvan éven felülieket keresik fel, hogy ajándékot adjanak át nekik.

Olvasóink írták

  • 1. Kis Miska 2007. december 22. 10:40
    „A temetőben több fára füzért rakni, hát ez kicsit durva! A feltünősködés netovábbja. Láttam, azt gondoltam , hogy angol - parkban vagyok. Elszomorító, hogy a nyugat majmolása közben nem veszik észre, hogy azok ilyen izléstelenséget nem követnek el. Reméljük ebből nem lesz népszokás kedves képviselő testület!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Karácsonyra mintegy 650 ezer forintból készült el a feljáró

Győr - Új, díszburkolattal ellátott rámpa segíti a jövőben a mozgássérültek Lajta utcai székházának… Tovább olvasom