Kisalföld logö

2018. 11. 13. kedd - Szilvia 9°C | 17°C Még több cikk.

Kun András a győri SZDSZ jelöltje is

Kun András a Magyar Szocialista Párt és a Szabad Demokraták Szövetsége közös polgármesterjelöltjeként indul a győri önkormányzati választáson.
Polgármesterjelöltje bemutatására hívott össze sajtótájékoztatót szerdára az SZDSZ győri szervezete. Graffelner Kálmán elnök nem okozott nagy meglepetést: a mellette ülő Kun András alpolgármestert mutatta be, akit az MSZP küldöttgyűlése júniusban választott meg jelöltnek. Graffelner Kálmán hangsúlyozta: nem pusztán támogatásról van szó, hanem arról, hogy a szocialista politikus a két párt közös polgármesterjelöltje.
„ Győrnek van fejlesztési koncepciója, amely az egész városban nyomon követhető, ugyan időnként kellemetlenségekkel jár.

A must, ha erjed, nem túl gusztusos, de a végeredmény nagyon jó – ugyanígy lesz a beruházásokkal is" – utalt az SZDSZ-elnök a sok útfelbontásra, -lezárásra. „Ezeket a folyamatokat nem leállítani, hanem folytatni kell. Nem utópia, hogy Győr autopolis és az ország első digitális városa legyen" – tette hozzá, megjegyezve, hogy ehhez szakértelemmel, menedzserszemlélettel, több évtizedes tapasztalatok birtokában kell vezetni a várost, s erre Kun András képes. Arra kérte a szabad demokrata szimpatizánsokat, hogy október elsején a közös jelöltre szavazzanak.

Kun András arról beszélt, hogy az SZDSZ 1990 óta a városvezetés integráns része, 1994 óta az MSZP-vel közösen. „A liberális értékek mindig közel álltak hozzám. Habár nem teljesen fogadom el, de tisztelem ezeket" – fogalmazott a politikus. P arra kérte a választópolgárokat, éljenek szavazójogukkal, ne hagyják, hogy mások döntsenek helyettük. Utalt egy júniusi, 600 ember megkérdezésével készített reprezentatív felmérésre, amely szerint a győriek 66 százaléka venne részt egy „most vasárnapi" önkormányzati választáson.

A Kisalföld kérdésére Graffelner Kálmán elmondta, régebben felvetődött, hogy önálló jelölttel induljanak, de a mostani megoldást találták a legjobbnak. A két párt három körzetben közös képviselőjelöltet is állít.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

''Nekünk a szülőföldünk Magyarország''

23. alkalommal találkoztak Győrött a Kárpát-medencéből érkezett résztvevők a XXIII. Nemzetközi… Tovább olvasom