Kisalföld logö

2018. 08. 20. hétfő - István 18°C | 30°C Még több cikk.

Kultúrkínálat több nemzedéknek

Győr - A megyei művelődési központ hagyományos programjai mellett idén is bemutatkozási lehetőséget kínál a művészeti iskoláknak, illetve főként a gyerekeket hívogatja műsoraival.
Többnemzedékes, színes kínálattal várja a kultúra iránt érdeklődőket a Bartók Béla Megyei Művelődési Központ (BBMMK). A több évtizedes hagyományú programok (Kisfaludy Napok, országos gyermekszínjátszó-találkozó), az új tradíciók (operettfesztivál) és a visszatérő koncertvendégek (Halász Judit, Koncz Zsuzsa) mellett idén elsősorban a gyermekműsoroké a főszerep.

– Örömünkre az elmúlt években az intézmény a megyei művészeti iskolák bemutatkozási helyévé vált. Idén is szeretnénk minél több találkozási alkalmat kínálni, mintegy ellensúlyozva a számukra biztosított, egyre csökkenő állami támogatást. Értékeljük elszántságukat, értékes munkájukat és nem mondunk le róluk – hangsúlyozta Kara Ákos, a megyei közgyűlés kultúráért is felelős alelnöke. – Számos produkcióval szólítgatjuk a gyerekeket, ami egyfajta előregondolkodást is jelent, hiszen ha hozzászoknak a színházba, a koncertre járáshoz, valószínű, hogy rájuk később is számíthatunk. Így például nekik szól a Vitéz Levente című mesejáték a Kolompos együttes előadásában.

A Bartók Béla Megyei Művelődési Központ idei programjából Kara Ákos – sok más mellett – még a Bartók Táncszínház zenés táncjátékát, a Benedek Elek Mesemondó Versenyt és Rajzpályázatot, a Haydn-emlékhangversenyt, a Bartók-napot, Palya Bea és Szokolay Dongó Balázs koncertjét, a Honvéd Táncegyüttes „Tánczmesterek" című bemutatóját, Bálint András Radnóti-estjét, az Edit Piafról készült zenés játékot említette, valamint a „Délvidéki villanások" című programsorozatot, amellyel a vajdasági magyar kultúrából kaphatnak az érdeklődők ízelítőt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hogyan segítsük a beilleszkedést az óvodában, iskolában?

Kihátrálni? Beletörődni? Megtűrni? Elfogadni? Azonosként kezelni? Az integráció és ami ezzel jár,… Tovább olvasom