Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

˝Kulturális villámmal˝ búcsúzik Rippl-Rónai

Villám sújtott a Városi Művészeti Múzeum épületére, ezért különleges biztonsági szolgálat bevetésével látogatható a szpmbaton és vasárnap este 6 óráig még Győrben vendégeskedő Rippl-Rónai-tárlat.

A válogatásra ez idáig közel 12 ezren voltak kíváncsiak.

Csütörtökön délután fél hat tájban hatalmas dörgés kíséretében villám csapott a Városi Művészeti Múzeum épületébe, amelynek következményeként használhatatlanná vált a lift és az informatikai-biztonsági rendszer. Grászli Bernadett, az intézmény igazgatója azonnal intézkedett, így a gyűjtemény most különleges óvintézkedések mellett látható. A pénteki látogatószám közelített a 12 ezerhez, eszerint pedig a Rippl-Rónai-válogatás meghódította Győrt is.

˝Művészeti órákat, családi programokat is szerveztünk, de az esti tárlatvezetéssel egybekötött csokoládé- és bortúrák is kiemelt érdeklődésre tartottak számot. Sokan kifejezetten a kiállítás miatt jöttek el Győrbe, összekötve ezt egy családi, nyári programmal. Nem titok, célunk, hogy a családok életében mindinkább ott legyen a múzeum.˝

Az ország minden területéről érkező képek, s az így összeállított válogatás egyik eredménye az a sok bejegyzés és gratuláció, amely ma a vendégkönyvben olvasható, no és az a rengeteg művészeti élmény, amellyel Győr és a múzeum gazdagította a látogatókat.

A következő, kiemelt program még egyeztetés alatt áll, mindenesetre a nemzetközileg is elismert műgyűjtő, Radnai Béla születésének 120. évfordulójára készül a múzeum – ezt szeretnék méltóképpen ünnepelni olyan húzónevekkel, mint Derkovits Gyula, Egry József, Szőnyi István és Uitz Béla.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rezidencia: iható a víz

Győr - Az ÁNTSZ Nyugat-dunántúli Regionális Intézete pénteken újra engedélyezte a Dunapart… Tovább olvasom