Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Kulturális úttorlasz

Lehetetlenné teszik a közlekedést a Vaskakas Bábszínház és a győri Gyermekek Háza dolgozói vasárnap 15 órától 18 óráig a megyeszékhely központjában. Kulturális úttorlaszként vásárt rendeznek az Árpád úton.
A hagyományos háznyitogató program idén először kikerül az utcára. Kocsis Rozi, a Vaskakas és Kokas Éva, a Gyermekek Háza igazgatója elmondta, a gyerekek nemcsak szórólapok alapján választhatják majd ki, mit válasszanak hobbinak, iskolán túli időtöltésnek. Győr belvárosában szeptember 8-án délután színes kavalkáddal, csepűrágókkal, sátrakkal állják el a forgalom elől az Árpád út Aradi vértanúk útja és Baross utca közötti szakaszát.

A Gyermekek Háza munkatársai konkrét foglalkozások keretében mutatják be, milyen szakkörökbe, foglalkozásokra várják a kisebbeket-nagyobbakat. Így nem csupán leírások alapján választhatnak a kézműves-foglalkozások, irodalmi színpad vagy éppen néptánccsoport között. Egyébként ezen két utóbbi foglalkozásra járó gyerekek amolyan toborzóként látványos bemutatókkal szórakoztatják majd az egybegyűlteket.

Akárcsak a Vaskakas Bábszínház művészei. Pk ízelítőt adnak évadjuk programjaiból. Méghozzá, ahogy azt Kocsis Rozitól megtudtuk, elég különlegeset. A Hókirálynő meséjét például a magasból hulló pingponglabdák sokasága jelképezi majd.
A rendhagyó kulturális torlasztól nem csoportjaik vagy látogatóik számának növekedését várják csak a szervezők. (Annál inkább, mivel ez már szinte növelhetetlen, főleg a bábszínház miatt, amely színvonalával, de produkcióival is kinőtte jelenlegi helyét.) Szórakoztatni is szeretnének, a gyerekeknek és szüleiknek látványos, izgalmas programot biztosítani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Arab lovak fesztiválja

Tíz-húszezer eurót érő négylábúak tulajdonságait értékelték szakértők az arab lovak nemzetközi… Tovább olvasom