Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Kulturális központ kilencszázmillióból

Győrszentivánon zöld utat kapott a 900 millió forintos beruházással épülő, kulturális központ építése.
Régi vágya teljesül a győrszentiváni városrész lakóinak azzal, hogy a kivitelezési szerződés tegnapi aláírásával zöld utat kapott a közel 900 millió forintos beruházással épülő, 500 embert is befogadó, többfunkciós kulturális és közösségi létesítmény építése.

Győr 2003 őszén meghívásos tervpályázatot hirdetett többfunkciós kulturális és közösségi tér kialakítására. A hat meghívott tervezőcsoport közül a zsűri a Czita Építésziroda Kft. tervét fogadta el.

A pénzügyi források előteremtése érdekében a város címzett állami támogatásra pályázott, s több mint 781 millió forintot megnyert. Ehhez az önkormányzat közel 90 millió forintot hozzátett, s kiírta a kivitelező kiválasztására a közbeszerzési pályázatot.

Annak nyertese az Integrál-H rt., a program beruházásszervezését a Veszprémber Rt. látja el. A létesítmény egyrészt a többfunkciós kulturális és közösségi teret magában foglaló, rugalmasan alakítható terekből álló csarnoképületből áll. Az általános iskola meglévő egyszintes öltözőszárnyára épül az új emeleti szint, ahol a klub- és szakköri termek lesznek. A beruházás szerves része még az út- és parkolóépítés, a belső udvar kialakítása és a környezet parkosítása. Az épületegyüttes alaphasználatban 300, míg nagyobb rendezvényeken 500 embert képes befogadni. 

A hétfői szerződés aláírásán Eredics Imre alpolgármester sokéves procedúra újabb állomásának nevezte azt, hogy megkezdődhetnek a kivitelezési munkák. A politikus reméli, hogy a szentiváni városrész oktatási, kulturális és sportéletébe is minőségi változást hoz az új komplexum. Az Integrál-H elnök-vezérigazgatója, Imre István ígérte, az összegből kihozható legjobb minőségben építik meg a központot.
A városrész önkormányzati képviselője, Sághy Zsolt mérföldkőnek nevezte a tegnapi kivitelezési szerződés aláírását.

– Mindannyian örülünk, hogy hosszú évek után sikerült ide eljutni, s várhatóan jövő tavasszal sikerül birtokba venni a létesítményt. Nem titkolt vágyunk, hogy a tornacsarnokrészében sok sportrendezvényen drukkolhasson minden győri, s más ide látogató vendég. Úgy a kivitelezésre, mint később a működtetésre odafigyelünk, mert fontos nekünk ez a kulturális, oktatási és sportközpont – mondta Sághy Zsolt.
A képviselő még megjegyezte, ha a városrészbe vezető, úgynevezett vonalút is elkészül, végre elérik a célt, hogy bekapcsolódhatnak Győr teljes vérkeringésébe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győr lobbizik a Dunacenterért

A győri önkormányzat a minisztériumnál lobbizik azért, hogy a Gardénia területén nagyobb bevásárlóközpont épülhessen, mondván, hogy ne legyen elhanyagolt a terület. A befektető szerint veszélybe kerülhet a beruházás, ha nem változtatnak a beépítési százalékon. Így ugyanis kisebb lesz az eladótér az elképzeltnél és csökken a létesítmény vonzereje és bevétele. Tovább olvasom