Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Kultúra új arculattal

Az idei évben Győr városa továbbfejleszti turisztikai programkínálatát.

A részleteket kedden a megyei iparkamara székházában ismertették a vendéglátók, szállásadók képviselőivel, akik közül sokan már felismerték az összefogás előnyeit.

Eredmény és előrelépés: változatlan összegből, a bevált elemeket megtartva, de racionálisabb, sokoldalúbb felépítésben tervezték meg Győr 2010-es kulturális arculatát – tudtuk meg a tájékoztató előtt Serfőzőné Tóth Andreától, az önkormányzat kulturális csoportvezetőjétől.

A kamara turisztikai szakosztálya által tartott, hagyományteremtő rendezvény első előadójaként elmondta: a ˝Négy Évszak˝ témáira épülő programokban ismét – elérhető jegyárakkal, bérletekkel – helyet kap nyáron a népszerű vízi színpad, a háromnapos Vaskakas Ünnepi Játékok a Radó-szigeten és a vár környékén, valamint a Széchenyi téren, a Kazinczy és a Király utcákban, mindennap látványos felvonulásokkal. A sikeres Győrkőcfesztivál magától értetődően került július elején a programba, akárcsak a nemzetközi Győrkőcolimpia a Barátság parkban.

A bővülő kínálat stabil pontja a Győri Balettel közösen szervezett táncfesztivál. Ősszel a négynapos Magyar Hagyományok Fesztiváljára kerül sor céhek utcájával, pálinka- és néptáncfesztivállal, valamint a Magyar Dal Napjával. A téli fesztivál és a szilveszteri vigasságok helyszíne a bevált Széchenyi tér marad. A barokk esküvőt ezúttal szombat este tartják, bízva a turisták nagyobb érdeklődésében, s az irodalombarátokat idén is várják a Győri Könyvszalonra.

A résztvevők számára hasznos részleteket Szombati-Serfőző Eszter kommunikációs és városmarketing-csoportvezető ismertette, kiemelve a szállásadók és programszervezők összefogásával megvalósuló új turisztikai csomagokat. Négy különböző érdeklődési körnek szól a Kulturális, az Aktív felfrissülés, a Családi (Győrkőc) és a Kulináris csomag, felvonultatva a megyeszékhely gyarapodó értékeit. A csatlakozás feltétele volt, hogy azonos kategóriájú szállásokat egyforma árakon kínáljanak. A Tourinform-irodán keresztül eddig 15-en jelentkeztek. A ˝Négy Évszak˝ arcai népszerű, győri kötődésű személyiségek lesznek: Vincze Ottó, Polyák Lilla, Fekete Dávid és Pálinger Katalin.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Túrázz a Cuha-völgyi vasútért!

"Csak a lábnyomod hagyd az erdőben és csak az emlékeidet vidd haza!" – szlogennel ismételten… Tovább olvasom