Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Különleges képek kerültek elő Habsburg Ottóról

Egy olvasónk Habsburg Ottóval kapcsolatos tragikus hírek után szerkesztőségünkhöz különleges fényképeket juttatott el. Portálunk utánajárt, valójában milyen kapcsolat fűzte össze a két személyt, és hogy viselkedett az elhunyt közszereplő a hétköznapi emberekkel.

A napokban kezdődödtek meg a tizenhárom napos gyásszertartások a július 4-én elhunyt Habsburg Ottó tiszteletére, akinek halálhíre egész Európát megrázta.

Egy olvasónk, Mujzer József a királyi leszármazottal kapcsolatos tragikus hírek után szerkesztőségünkhöz különleges, eddig nem publikált, fényképeket juttatott el, amelyek arról tanúskodtak, a képek tulajdonosa Habsburg Ottó testőrségét vállalta.


Mujzer József
Mujzer József

Portálunk utánajárt, valójában milyen kapcsolat fűzte össze a két személyt, és hogy viselkedett az elhunyt közszereplő a hétköznapi emberekkel.

Mujzer József 2002-ben vállalta a Magyarországra látogató Habsburg Ottó személyi védelmét. Mint kiképzett védelmi szakembert, a nemzetközi testőrszervezet közvetítette ki a híres közéleti szereplő mellé.

– Habsburg Ottóban egy szimpatikus, empatikus és toleráns embert ismertem meg. Sajnos munkakörömből adódóan nem beszélgethettünk többet a köszönés szintjénél, ennek ellenére láthattam, hogy mindenkivel közvetlenül viselkedett, és másokkal ellentétben látogatásai alkalmával még a személyzettel is kezet rázott, köszöntötte őket.

Emlékképek Habsburg Ottóról - fotók: Mujzer József.


Idős kora ellenére is rendkívül friss volt szellemileg, ezért nagy tisztelettel néztem rá. Sajnálom, hogy ennél közelebbi kapcsolatba nem kerülhettünk egymással, de büszke vagyok arra, hogy én vigyázhattam az épségére Magyarországon – fogalmazta meg tapasztalatait József, aki úgy érzi a halott kiválóság jellemét fia tovább örökítheti.

– Többször ültem egy autóban Habsburg Ottó fiával, aki minden alakalommal kedvesen bánt velem, és a többi személyzeti taggal is. Telefonos interjúiban pedig rendhagyóan előzékenyen beszélt az újságírókkal – állítja Mujzer.

– Irodámban ma is látható egy fénykép, ahol az utolsó magyar király fiát kísérem egy tavaszi, kübekházi templomavatáson. Amikor értesültem halálhíréről, megrendültem, és megfogadtam, hogy elmegyek a pannonhalmai temetésre – tette hozzá a testőr, aki bécsi kötődései miatt arról is beszámolt, hogyan fogadták a "sógórok" a hírt, miszerint Habsburg Ottó kérésére szíve testétől külön, Magyarországon, a pannonhalmi főapátságban pihen majd, ahol egykor bencés diákként tanult és érettségizett magyar nyelven.

– Hazájában sokan szerették a királyi leszármazottat. Halála megrázta egész Ausztriát. Végakaratának tisztelete ellenére Ausztriában nagyon furcsálják, hogy testétől elválasztják szívét

Mindezt már csak tetézi az a tény, hogy a királyi szív Pannonhalmára kerül – számolt be tapasztalatairól érdeklődésünkre József, akinek meggyőződése, ha a magyarok is úgy gondolkodnának, ahogyan Habsburg Ottó, fejlettebb államot tudhatnánk a hátunk mögött.

Olvasóink írták

 • 12. elemér 2011. július 18. 18:48
  „7. h.sz. Béla59
  Ember az ilyen? Ezt neked kell megállapitani.
  http://snipurl.com/z0062”
 • 11. elemér 2011. július 18. 10:49
  „Igen, tudnillik 56-ban mi kihasználltuk az adott lehetöségeket. Sajnos már korábban elmehettünk volna, de azért 56 is jól jött. Aki tudott és nyugaton otthol volt az nem habozott 56-ban.”
 • 10. fortuna54 2011. július 18. 08:57
  „7-es.Nem kell féltened tölem a magyar állampolgárságot,nincs szükségem rá.Az emerikás elemér Orbán-ra gondolt mikor az ökörröl irt.Erre válaszoltam.A bizonyos jogokat csak gyakorold nyugodtan,nekem hálisten itt vannak jogaim ahol már 54 éve éllek.Hogy ember vagyok e,ezt attol kell megkérdezni aki ismer,nem pedig egy állampolgását féltö ismeretlentöl.”
 • 9. elemér 2011. július 18. 01:19
  „7. h.sz. Béla59
  Fortune cookie Hollandiában él, és innen van a mentalitása. http://snipurl.com/26xx10”
 • 8. janika 2011. július 17. 19:13
  „<moderálva>”
 • 7. Béla59 2011. július 17. 10:38
  „4. fortuna54 2011.07.16. 14:41
  "Elemér.Ha jól tudom nálatok elnök van,nem király."
  A SZERENCSE királya v. királynője milyen országban élhet, ha ilyen a gondolkodásmódja ????
  De biztosan felvette a kettős állampolgárságot "bizonyonyos jogok" gyakorlása érdekébe !!!???
  Ember az ilyen?
  1. elemér 2011.07.16. 06:14
  Ahogy írod...!”
 • 6. elemér 2011. július 16. 23:54
  „Jól tudod fortune cookie, nálunk nincs király.
  http://snipurl.com/1irbac”
 • 5. elemér 2011. július 16. 21:26
  „Nálunk elnök van, és Orbánt soha nem hivta. Nincs vele mi tárgyalnivalónk. Egyszerüen nincs egyszinten egy müvelt Amerikai négerrel.”
 • 4. fortuna54 2011. július 16. 14:41
  „Elemér.Ha jól tudom nálatok elnök van,nem király. Különben egy jól betanított ökör,lehet szellemileg gazdagabb,mind egy beképzelt majom.”
 • 3. elemér 2011. július 16. 12:08
  „Tévedsz, mert az én véleményemmel megegyezik a Magyar értelmiség és a civilizált világ.”
 • 2. Kftimi 2011. július 16. 09:09
  „Igen, a te véleményed szerint. Az ilyen kommentek után legalább írnád oda, hogy "szerintem"...

  Egyébként más nem biztos, hogy arra kíváncsi, amit te mondasz.”
 • 1. elemér 2011. július 16. 06:14
  „Ezt a gondolkodást aláirom. Nem akarok személyeskedni, de sajnos ma olyan ember a király, aki úgy gondolkodik mint egy ökör.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy verébember előtt hajlongtak a győri Széchenyi téren - videó

Egy verébnek öltözött ember előtt esett térdre pénteken a győri Széchenyi téren fiatalok egy csoportja. Tovább olvasom