Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Különleges derbire készülnek Koroncón

Látványos, de speciális igényei miatt Magyarországon nem elterjedt lovas versenyre készül a koroncói Cavaletti Lovas Club.
A díjugrató derby egyedi színfoltja a lovassportoknak, mégsem igazán elterjedt, mivel speciális pálya és akadályok szükségesek a megrendezéséhez. A hagyományos pályáktól eltérően ebben a versenyben a megszokott színes díjugró akadályok mellett épített terepakadályok tarkítják és nehezítik a versengést: száraz- és vizesárok, farönkök, vadetető-ugrás, lépcsőzetes ugróakadályok, vagy a különösen nehéznek számító árok feletti ugróakadály.

A versenyzőknek 20-25 akadályt kell leküzdeniük egy körülbelül egy kilométer hosszú pályán, ami jóval hosszabb, mint az átlagos lovasversenyeken: a megszokott másfél-két perc helyett a duplája alatt teljesíthető, s mivel az akadályok is rendkívül sokfélék, lótól és lovastól egyaránt komoly felkészültséget és gyakorlatot követel. S egy jó hír a közönségnek: a derby verseny – ellentétben a military versennyel – zárt, körülkerített pályán zajlik, így a nézők az egész versenyt végig tudják kísérni.

Megyénkben a koroncói Cavaletti Lovas Club vállalkozott rá, hogy július 21-én megrendezi első hivatalos derby versenyét, országosan és nemzetközileg is elismert szakembergárda – Tuska Pál, Sümeghy Péter, Kis Ágnes, Kiss István – irányításával.

A lovasklubban már az utolsó simításokat végzik a speciálisan erre a versenyre tervezett 60x130 méteres ugrópályán, a Németországból vásárolt akadálypark pedig készen áll a várhatóan 30-40 versenyző fogadására. A derby mellett B1-B2 kategóriájú díjugrató versenyt is rendeznek, ifjúsági és felnőtt kategóriában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ökoportya katicától levelibékáig

Az ökoportyázók azért ülnek autóba, hogy a rali távjának teljesítése közben az ökológiai… Tovább olvasom