Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Külön ovi az autista gyerekeknek Győrben

Egyedülálló módon foglalkoznak Győrben az óvodáskorú autista gyerekekkel. Az ötletadó gyógypedagógus országosan elismert szakértője a fejlesztésnek.

Az autisták rendkívül érzékeny, elsősorban szociális és kommunikációs zavarokkal küzdő emberek. Ha a jeleket korán sikerül felismerni és megkezdeni a fejlesztést, olyan látványos lehet a javulás, hogy egy-egy kisgyerek akár egy hagyományos iskola életébe is képes beilleszkedni.

A Radó Tibor Általános Iskola és Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény szakemberei 2004 óta járják a város óvodáit. Heti kétszer egy órában foglalkoznak az autista gyerekekkel. Egy órát ezenkívül arra szánnak, hogy tanácsaikkal segítsék a szülőket és az óvónőket.

Jelencsics Bea ma már országosan elismert szakértője a területnek. Az ő ötlete nyomán a Radóban speciális felszereltségű csoportszobává alakítottak át egy tantermet, ahová második éve, hetente két alkalommal várják az óvodásokat. Vagyis így már nyolc órában foglalkozhatnak velük a gyógypedagógusok. A módszerre sehol másutt az országban nincs hasonló példa.

Reiger Andrea, az intézmény igazgatója elmondta: látványos a kicsik fejlődése, a tavalyi ötfős csoportból egy kisgyermek hagyományos általános iskolában kezdhette meg a tanulmányait. Idén két csoportban fogadja a Radó az ovisokat, az egyikbe öt, iskolába készülő gyermek, a másikba pedig négy kisebb óvodás jár. Négy család nem tudja megoldani az utazást a Radóba, ezekkel a gyerekekkel továbbra is abba az intézménybe kijárva foglalkoznak, ahol a napjaikat töltik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

ENSZ-gyermekküldött győri diák

A győri Révai-gimnázium diákja, a bábolnai Lengyel Dániel és a miskolci Monti Norbert kiemelkedő pályázatával arra nyert jogot, hogy az ENSZ-ben egy éven át képviselje a magyar gyerekeket és fiatalokat.
Tovább olvasom