Kisalföld logö

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 20°C | 32°C Még több cikk.

Külön kell gyűjteni az izzókat, fénycsöveket

Az elhasznált energiatakarékos izzók, fénycsövek és különböző lámpák gyűjtését kormányrendelet írja elő 2005 óta, ezen termékek mindegyike tartalmaz ugyanis higanyt és más veszélyes anyagokat.

A begyűjtési arány jelenleg 50-60 százalékos – mondta Sárközi Imre, a szelektív gyűjtést koordináló Szinflex Plus Kft. ügyvezetője hétfői győri sajtótájékoztatóján.

Ezen eszközöket térítésmentesen lehet leadni a szuper- és hipermarketekben, a műszaki áruházakban, a villamossági üzletekben, valamint a lakossági hulladékgyűjtő udvarokban.

A gyűjtőpontok száma mára elérte az öt és fél ezret, címeikről a www.electro-coord.hu címen elérhető honalapon, vagy a 06-30/222-2223-as telefonszámon lehet érdeklődni.

Galéria! Fotók: Krizsán Csaba


A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az ugyancsak az izzók, fénycsövek, lámpák szelektív gyűjtését koordináló Electro-Coord Kft. rajzversenyt hirdetett győri iskoláknak, amelyen a három leggyorsabban jelentkező (a Speciális Szakiskola, a Radó Tibor Általános Iskola, valamint a Szent-Györgyi-iskola) vesz részt.

A zsűriben Sárközi Imrén kívül Simon Róbert Balázs alpolgármester és Nagy Balázs, a Győri Nemzeti Színház művésze kapott helyet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Galéria a Bercsényiben

Ismételten megnyitotta kapuit a Bercsényi Galéria a Bercsényi Miklós Középiskola Fehér Miklós… Tovább olvasom