Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Külön ingyenes parkolók a motorosoknak Győrben - fotók, videó

A győri belváros hat pontján alakítanak ki parkolóhelyeket a motorosoknak. A forgalom elől elzárt területekre tervezett, 1,5 méter szélességű felületeket külön jelzőtáblák és piktogramok jelzik majd.
Az első parkoló az Aradi Vértanúk útja és Árpád út sarkán lesz, a részletekről a nemrég megkezdett átalakítás helyszínén számolt be kedd délelőtti a sajtónak Radnóti Ákos alpolgármester, önkormányzati képviselő és Prédl Antal, a Győri Útkezelő Szervezet vezetője.

Videó: Cseh Róbert


– Főképp a belváros területén találkozhatunk olyan helyzettel, amikor motorral járdán, vagy parkolóhelyen állnak, nem feltétlenül szabálytalanul. A helyzet akkor kellemetlen, ha szűk járdán kell motort kerülgetni, vagy a zsúfolt parkolóban foglal el autónyi helyet – hangzott el a tájékoztatón.

Külön parkolók a motorosoknak Győrben


Ezen próbál segíteni a város azzal, hogy motorok számára jelölnek ki parkolóhelyeket, méghozzá forgalom elől elzárt területek átalakításával. A szabályos, 1,5 méter szélességű motorparkolóhelyeket külön jelzőtáblák és piktogramok jelzik.


A 6 helyszín, ahol összesen 9 ingyenes motorparkolóhely lesz: Aradi Vértanúk útja – Árpád út sarok, Árpád út – Baross utca sarok, Bajcsy-Zs. út a posta előtt, Czuczor G. utca – Árpád út sarok, Jókai utca a Révai iskolánál és a Kiss János utca – Rákóczi utca sarka.

A tájékoztatón hangsúlyozták: a kialakítás a meglévő autós parkolóhelyek számát nem érinti. A kilenc motorosparkolót kezdésnek tervezték, a tapasztalatok és a visszajelzések után emelkedhet a parkolóhelyek száma.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

DK fórum Győrben

Tovább olvasom