Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Kulisszatitkok a pincétől a padlásig

Győr - Filmet, színházat és egy kis technikát is ˝kaptak˝ egyetlen este azok a kamarai tagok, cégvezetők, vállalkozók, akiknek a munkájuk mellett szívügyük a színház.

A különleges bejárás során titkok részesei lehettek a látogatók.

A Kisfaludy Alapítvány, a kereskedelmi és iparkamara, valamint a Győri Nemzeti Színház közös szervezése már csak az időzítés miatt is telitalálat: az adventi időszakban a bejárás résztvevői ajándékként vehették, hogy a zsinórkarzattól a gépteremig, a forgószínpadtól a kelléktárig szinte mindenhova bekukkanthattak.

Gasztonyi László, a Kisfaludy Alapítvány kuratóriumi elnöke szívesen találkozott több ismerőssel és jó baráttal, ugyanakkor örömmel töltötte el, hogy a harminc évvel ezelőtt készült színház technikai kivitelezésében – akkor még tanulóként – részt vett. Nem titkolta kíváncsiságát, hogy az akkor rendkívül modernnek számító technikát ezúttal viszontláthatja.

Színházi kellékek – A kapcsolótér, a gépház, valamint a zsinórkarzat mellett érdekességet jelentettek a kulisszatitkokra kíváncsiaknak az öltözők, a fodrásztár, valamint a kelléktár megtekintése. Fotó
Színházi kellékek – A kapcsolótér, a gépház, valamint a zsinórkarzat mellett érdekességet jelentettek a kulisszatitkokra kíváncsiaknak az öltözők, a fodrásztár, valamint a kelléktár megtekintése. Fotó: Krizsán Csaba

– Igazán nagy felújítások az elmúlt három évtizedben nem történtek, így ez a mostani, közös szervezés és látogatás ezt, illetve a mecenatúra jövőbeni erősítését szorgalmazza – magyarázta a civil szervezet elnöke.

– Reményeink szerint a kamarai látogatás is előbbre viszi a felújítás ügyét, mert hiszem: velem együtt nagyon sokan szeretnek színházba járni.

Gasztonyi László megsúgta, Thalia szentélyébe már csak a munkája miatt sem jut el annyiszor, ahányszor igazán szeretne, talán ezért is ünnep, ha végignézhet egy prózai vagy akár zenés darabot.

Miklósy Lajos, az Ipartechnika Menedzser Kft. ügyvezetője, egyben a civil szervezet egyik alapítója fontos állomásnak nevezte a kultúra érdekében összehívott kamarai-közösségi találkozót. A színház a sajátos álomvilága mellett igazi nagyüzem, amelynek részleteit most testközelből láthatták.

A színháziak nevében Nagy Viktor igazgató köszönte meg a cégvezetők és vállalkozók érdeklődését. A direktor nem titkolta, a szükségszerű felújítás nem nélkülözheti az összefogást, a civilek támogató segítségét, ezen a téren a Kisfaludy Alapítvány már megtette az első lépést. Ajándékul a vendégek az Egri csillagok főpróbáját is megtekinthették, amelynek premierje ma este hét órakor lesz a Győri Nemzeti Színházban. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A tél nem ismer irgalmat

Mínusz 10 fokot mutatott péntek reggel a hőmérő. Csak Győrben 205 hajléktalan van kitéve a fagynak,… Tovább olvasom