Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Kulisszák mögött: nyílt nap a győri színházban - fotók, videó

Az érdeklődök fantasztikus lézershowt is láthattak. Nézze meg videón!
A Győri Nemzeti Színház harmadik nyílt napját tartotta. A rossz időtől nyilván féltek a szervezők, és jogosan, hiszen a kültéri programot kicsit elverte az eső, de a beltér ettől még inkább kivirult.

Reggeltől nyüzsgés, beszélgetések és a nézőtérről felcsattanó tapsok jellemezték a napot. A színházban megjelentek az előadások címkéit viselő pólók - Jekyll & Hyde felirat a hátoldalon -, melyek a gyűjtők egész biztos kedvelt darabjai lesznek.

A színészek, szervezők, segítők hasán villanó 1-2-3 és egy majdnem egyes a hármas előtt többértelmű. Egyrészt ugye jelzi a '12-13-as évadot, de mivel ravaszul rajzolták meg a második egyest, szinte eltűnik, így az egy-kettő-három a haladást, az egymásra épülő és lassan letisztuló műsorpolitikát is takarhatja.

Bár igazából a lényeg, hogy van, hogy a színház egységes arculata és a nézők felé a nyitottsága azt mutatja, ez az intézmény nem akar már a kulisszák mögé bújni. A kulisszák mögé is bárki bepillanthat! Kinyitja kapuit és várja azokat, akik bevételeit jelentik!

Jó volt látni, ahogy a színházigazgató Forgács Péter és a balettet vezető Kiss János is ott sétál az emberek között, beszélgetnek, pörköltet és fröccsöt mérnek.

Élvezetes látványelemekkel mutatták be a színpadi technikát, és nem elégedtek meg azzal, hogy a színházban a nézők csak ülnek és bámulnak. Felhívták őket pakolni, játszani. A fény- és műhóshow szinte mindenkit elkápráztatott. Mondjuk,a jó zene is kellett hozzá. Ezt a szinkronsztorikban is jó Forgács Péter választotta.

A színházi nyílt nap lényegét nehéz visszaadni. Leginkább egyet lehet tenni, azoknak, akik nem voltak ott idén, jövőre kell elmenni a színházba. A délelőtt az iskolásoké volt, a felnőttek inkább a munkahelyükön ültek, bár kétségtelen, bizonyára ők is ott lettek volna a GyőrBe-Ugró előadásán vagy a beavató színházban. Talán ha szombaton lenne a nyílt nap.

De akkor az iskolások maradnának ki. Nekik pedig nem kellene, hiszen sokan most először jártak színházban. "Nem is volt unalmas" - mondta egy tanárnőnek a diákja, mikor a délelőtti programok után esernyőjüket nyitogatva elhagyták a színház épületét. Erről van szó! A színház, a zene, a kultúra - bármilyen meglepő - nem mindig unalmas. Ki kell próbálni, meg kell nézni, tapasztalni, utána aztán lehet kritikát mondani róla.

A színházfoglalók egészen este hétig bolyongtak a házban, nézegettek, beszélgettek. Akkor kezdődött el - immár belépőjegyekért - az operettgála. A műfaj népszerűségére jellemző, a nézőtérre, akárcsak az ingyenes délelőtti előadásokra, özönlöttek az emberek.

Nyílt napot tartottak csütörtökön a Győri Nemzeti Színházban. Nézze meg fotós és videós összeállításunkat!


Nyílt nap a győri színházban

Olvasóink írták

  • 1. frontember28 2012. szeptember 14. 10:30
    „http://www.youtube.com/watch?v=yajYrjct2Qk&feature=g-upl

    Én is készítettem videó felvételt az eseményről...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ön mennyi pénzt visz haza havonta? Megyénken 217 743 forint a bruttó átlagbér

Budapest és Komárom-Esztergom megye után szűkebb pátriánkban a legmagasabb az átlagjövedelem - derül ki a Fizetesek.hu friss elemzéséből. Szavazással. Tovább olvasom