Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Külföldi munkával hitegetnek a csalók, majd lenyúlják a pénzünket

Az angliai melóból nem lett semmi, de ennél is fájóbb, hogy 173 ezer forinttal rövidítették meg a megyénkben élő fiatal párt.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság közbiztonsági - megelőző jellegű - tájékoztatója szerint N. T. feljelentést tett ismeretlen tettes ellen - mely személyt T. A-ként ismer -, aki a közelmúltban angliai munkalehetőséget ajánlott neki és barátnőjének.

Úgy tűnt, minden rendben van az ügymenet során, azonban az induláskor szembesültek azzal, hogy az előre megváltott autóbusz jegyüket az elkövető visszaváltotta.

Ezt követően a megadott elérhetőségein már nem érték el. Az egyeztetések során a az illetőnek összesen 173.400 Ft-ot adtak át.

K. L. feljelentést tett ismeretlen tettes ellen - mely személyt H. L-ként ismer -, aki szeptemberben magát interneten hirdetve ausztriai munkát és szállást ígért neki és barátnője számára.

Miután elutaztak Sopronba, regisztrációs díjként átvett tőlük 27.000 forintot, továbbá 5.000 forintot szállás díjként.

Az ismeretlen tettes sem munkát nem szerzett Ausztriában sem a kifizetett pénzt nem adta vissza. A bűncselekménnyel okozott kár: 32.000 forint.

A fentiek alapján kérjük a lakosságot a további csalások megelőzése érdekében, hogy a külföldi munkára csakis hivatalos úton, megbízható helyen jelentkezzenek, amit mindenképp egy alapos utánajárás és visszaellenőrzés előzzön meg!

Olvasóink írták

  • 2. Oreg35 2011. október 14. 21:05
    „Sajnos sok a hiszékeny ember de a nyomor is nagy úr! Van aki hosszú idő óta sem talál munkát idehaza és az ilyenben is reménykedik. Legtöbbször ráfizetnek!”
  • 1. Tapmancs 2011. október 14. 15:27
    „Vajon hány átverés kell még ahhoz hogy mindenki megértse: valóságos munkához sohasem kell fizetni semmiféle díjat.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Comenius csoport Győrben

A Liszt Ferenc Zeneiskola fogadja a Tempus Közalapítvány pályázati kiírásában sikeresen résztvevő… Tovább olvasom