Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 13°C Még több cikk.

Kszel Attila: Al Addin

A Győri Nemzeti Színház természetesen a 2011/2012-es évadban sem feledkezik meg a legkisebbekről. Az Al Addin című darab viszont nemcsak gyermekeknek szól, felnőttek számára is éppoly élvezetes és tanulságos színmű lehet.

Kszel Attila: Al Addin - színmű nemcsak gyerekeknek

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy híres francia író, aki pilóta is volt egyben. Antoine de Saint-Exupery. Ő írta a ˝A kis herceg˝-et. A háborúban felderítőgépet vezetett, ám egy nyári napon – repülés közben – eltűnt a levegőben. Három társa a keresésére indult, de hamarosan ők is eltűntek. Mi történt velük? És mi köze ehhez az egészhez Aladdinnak, Jaffarnak, Jázmin hercegnőnek és a többi mesehősnek?

Erre ad választ az előadás.

Kszel Attila:

- Valaki egyszer azt kérdezte, hogy miért nem írok végre egy klasszikus mesét. Azért, – feleltem – mert a klasszikus meséket már megírták a klasszikusok, vagy maga a tévedhetetlennek tűnő néplélek.

Ez a darab egy fantáziajáték, amelyben több ismert történet szálai keverednek össze, és adnak ki egy új, romantikus és vígjáték elemekkel tarkított mesét, amin izgulunk, nevetünk… és elgondolkodunk olykor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Horváth Ede özvegye adott át díjakat a Lukács iskola évnyitóján - Galéria

Nézze meg fotós összeállításunkat az évnyitóról és a Horváth Ede-Díj átadásról! Tovább olvasom