Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Kriszti lépcsők nélkül könnyebben élhetne

Győr - Több mint egy éve még csak érdeklődés sincs a három szoba, hallos, szépen berendezett lakótelepi lakás iránt. A H. család végső elkeseredésében fordult szerkesztőségünkhöz. Krisztina lányukról ugyanis két éve kiderült, izomsorvadásban szenved, felmenni már alig tud a negyedik emeletre.
H.-ék nyolc éve költöztek a Déry Tibor utcai lakásba, s álmukban sem gondolták volna, hogy ilyen hamar kénytelenek lesznek megválni otthonuktól. A betegség azonban kegyetlen úr, Krisztina állapota, napi életkörülményei azonban minden más körülménynél fontosabbak.

A kislány születésénél némi probléma adódott, mert kézi lélegeztetővel élesztették újra. A család azonban megnyugodva, nagy szeretetben kísérte Kriszti fejlődését, mert – noha évekkel később a kicsi folyton lábujjhegyen pipiskedve járt – makkegészségesnek látszott. Gond akkor jelentkezett, amikor két éve az addig megszokottnál jóval nehezebben járt, ha elesett, csak segítséggel tudott felállni, újra elindulni, hogy a lépcsőzésről már ne is beszéljünk. A szülők, az édesanya és Krisztina nevelőapja egy speciális vizsgálatot követően szembesült a ténnyel: a kamasz lány izomsorvadásban szenved, a kilátások nem túl biztatóak.

– A Magyar Máltai Szeretetszolgálat szállítószolgálatának köszönhetően jutok el az iskoláig, s vissza – árulta el magáról Czigler Krisztina, a Baross-középiskola 11.-ese.

''A társaim, a tanáraim is sokat segítenek, de sajnos egyre megterhelőbb a negyedik emeletre való feljutás, és fogalmam sincs, ez később hogyan alakul.''               Krisztina

A Fekete-iskola konduktív csoportjában gyógytornász segíti a javulást, illetve az állapotom szinten tartását – teszi hozzá a kamaszlány.

A család minden reménye, hogy eladják vagy elcserélik meglévő lakásukat, csak hogy Krisztinának könnyebb élete legyen. Mindenkit nem avathatnak be körülményeik részletébe, mindenesetre megelégednének egy jóval kisebb földszinti lakással is, csak a lépcsők valahogy kimaradjanak a lány életéből.

Harcsás Judit

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emléktáblát állítottak Harsányi Lajosnak

Rábapatona - A múlt megismerésének, az értékek megőrzésének fontosságáról beszélt Áder János… Tovább olvasom