Kisalföld logö

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 18°C Még több cikk.

Kreatív művészet mindenkinek a múzeumban

Négy sikeres uniós pályázattal büszkélkedhet a Városi Művészeti Múzeum. Az együtt 80 millió forintos támogatásból az oktató múzeum és az életen át tartó tanulás programjához kapcsolódó fejlesztéseket valósítanak meg az intézményben.

Az óvodásoktól a nyugdíjasokig, iskolai osztályoktól a családokig mindenkire gondolnak programjaikkal, fejlesztéseikkel Győrött a Városi Művészeti Múzeumban. Az intézmény négy projektjének megvalósításához sikerrel pályázott uniós támogatásokat, összesen 80 millió forintot.

Pintérné Gergics Ágnes vezető múzeumpedagógus, projektfelelős arról számolt be a Kisalföldnek, hogy az egyik fejlesztésük eredményeként új programsorozatot állítottak össze, illetve a kerámiázáshoz kemencét vásároltak. A foglalkozás- és rendezvénykínálatot az időszaki és állandó kiállításaikhoz, az évszakok történéseihez, valamint a különböző korosztályok igényeihez alakították a ˝Kreatív művészetet mindenkinek˝ mottó jegyében.

A Városi Művészeti Múzeum oktatási programja keretében társas-, kirakós és memóriajátékokat oldhatnak meg a gyerekek. A felvételen az écsi általános iskola tanulói. Fotó: H. Baranyai Edina
A Városi Művészeti Múzeum oktatási programja keretében társas-, kirakós és memóriajátékokat oldhatnak meg a gyerekek. A felvételen az écsi általános iskola tanulói. Fotó: H. Baranyai Edina

Ahogy Pintérné Gergics Ágnestől megtudtuk: másik projektjük keretében új fogadóteret – ruhatár, recepciós pult, kiadványárusító szekrény – alakítottak ki az intézményhez tartozó Kovács Margit Múzeumban, illetve újabb, Szentendréről kapott alkotásokkal bővül a gyűjtemény. Emiatt némileg átalakítják a kiállítóteret is. A harmadik nagy fejlesztési program munkálatai a múzeum Király utcai épületének pincéjében zajlanak, ahol a kétszáz négyzetméteres történelmi teret alakítják át korszerű kiállító- és foglalkoztató térré. A projekt részeként lefotózták a gyűjtemény teljes anyagát, amit – sok más mellett – kiadványokban adnak közre, illetve a látogatók érintőképernyős multimédiás információs pontokon ismerkedhetnek például a múzeumban őrzött egyedülálló grafikai kollekcióval. A Városi Művészeti Múzeum negyedik projektje a gyerekfoglalkozásokra vonatkozik. A szakköröket, napközis foglalkozásokat, múzeumi órákat magába foglaló oktatási program hatékonyságát segítik azok a társas-, kirakós és memóriajátékok, amelyeket a teljes Radnai-gyűjtemény anyagát felhasználva fiatal képzőművészek készítettek.

Grászli Bernadett, a Városi Művészeti Múzeum igazgatója szerint egyedülálló a megyében ez a szinte egy időben zajló, négy sikeres projekt. Ahogy fogalmazott: öröm és kihívás számukra, hogy az igény miatt több mint négyszeresére emelkedett a múzeumpedagógiai foglalkozások száma. Tíz partneriskolából érkeznek csoportok, a győrieken, megyeszékhely-környékieken kívül például Écsről, Nagyszentjánosról, Csornáról és Mosonszentmiklósról is. A projekt jóvoltából a gyerekek utaztatását és ebédeltetését is tudják finanszírozni.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vízóra-leolvasás a központból?

Győrben nyitott telephelyet az az adatátviteli szolgáltatással foglalkozó cég, mely… Tovább olvasom