Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Kránitz: katasztrofális a helyzet a megye útjain

Az MSZP felszámolná a közutakkal kapcsolatos áldatlan állapotokat - tudatta Kránitz László, megyei elnök.
˝A megye útjain (mint az ország egyik legfejlettebb régiójában!) 900 kilométernyi szakaszon harminc évnél idősebb a felső útburkolat. A megyei közúthálózat burkolatállapotára átlagosan is csak a tűrhető minősítést adhatnánk, a mellékutak esetében pedig hosszú évek óta katasztrofális és ténylegesen élet- és vagyonveszélyes a helyzet˝ - véli Kránitz László, az MSZP megyei elnöke.

˝A megyei adatok jóval rosszabbak az országos átlagnál. Hiába rendelkezik Győr-Moson-Sopron megye nagyobb része kiváló elérhetőségi adottságokkal, Sopron elérése változatlanul problémás, a 85-ös és 86-os számú főutak települései pedig továbbra is jelentős terhelésnek vannak kitéve. Ezért is szeretne az MSZP megkerülhetetlen erő lenni a megyei közgyűlésben, hogy végre fel tudjuk számolni a megyei közutakkal kapcsolatos áldatlan állapotokat.

A legnagyobb probléma azonban az, hogy a Fidesz az elmúlt négy évben az önkormányzatiságot tudatosan leépítette, ezért a megyei önkormányzat vezetőinek mára egy jogkörük maradt: felsöpörtetni a hivataluk előtt és kicseréltetni a megyei önkormányzat mosdójában a törülközőt. Az MSZP megyei képviselőjelöltjeinek célja, hogy olyan eredményt érjenek el, amely erő, ellensúlyt képez a központi hatalommal szemben. Azt akarjuk, hogy az emberek ismét beleszólhassanak a mindennapjaikról szóló döntésekbe. A szocialista párt támogatásával induló jelöltek a következő öt évben fokozatosan meg fogják teremteni a pártközponti érdekérvényesítéssel szemben, a helyi és a megyei érdekérvényesítést Magyarországon˝ - tájékoztatott sajtóközleményben Kránitz László, megyei elnök.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri workshop: Egyre nagyobb szerep jut a felhőszolgáltatásoknak a közigazgatásban is

Kedden rendezték meg a SECOVIA projekt keretében megvalósuló, nemzetközi tapasztalatcserét elősegítő… Tovább olvasom