Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Közvilágítás: időigényes a zárlat javítása

Nincs közvilágítás június 25. óta Győrben, a Bartók Béla út végénél, a Szigethy Attila út 43–49. és a Liezen-Mayer utca között a házak mögötti belső szolgalmi úton -írja olvasónk.
Olvasói kérdés.
Nincs közvilágítás június 25. óta Győrben, a Bartók Béla út végénél, a Szigethy Attila út 43–49. és a Liezen-Mayer utca között a házak mögötti belső szolgalmi úton. Már többször bejelentettük a Vill-Korrnak és az E.ON-nak is.

Előbbi azt jelezte, hogy nem az égők hibájáról van szó, hanem szakaszhibáról, ezért az áramszolgáltató tud csak a helyzeten változtatni. Azóta csak néha, fél vagy egy órára gyulladnak fel éjszakánként a lámpák.

A napokban pedig sajnos a földszinti  konyhaablakokon keresztül loptak meg lakosokat a tolvajok, akik a sötétben könnyen elmenekültek és egyik éjszaka felniket is elvittek. Mikorra várhatjuk a közvilágítás megjavítását? A közbiztonság miatt is fontos lenne.

Az E.ON Hungária Zrt. válasza szerint a bejelentésben szereplő területen a közvilágítási lámpatesteket ellátó földkábel okozta zárlat miatt történnek a meghibásodások. A szolgáltató magyarázata alapján ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a közvilágítás bekapcsol, majd hosszabb-rövidebb idő után zárlat következtében kikapcsol.

A vállalat kommunikációjával foglalkozó Varga Ivett tájékoztatása szerint a hiba jellege miatt a hibahely behatárolása sajnos nehéz, időigényes folyamat.

Augusztus 7-én az E.ON munkatársai több kismegszakítót szereltek fel a panaszban említett közvilágítási lámpasor biztosítására. Ezt követően behatárolták a hibahelyet, ami egy négy lámpát ellátó kisebb szakaszra szűkült le. A munkálatok a múlt héten és tegnap is folytatódtak. A végleges javítás augusztus 30-ig történik meg a szolgáltató ígérete szerint.

Olvasóink írták

  • 2. daffy 2012. szeptember 05. 15:27
    „Gratulálok,ügyes banda.Minden kötést megbontani és szigetelés vizsgálatot mérni pl. Eurotest 61557-es műszerrel,ez ólcsobb,vagy kábelbemérős kocsival a hibás szakaszra állni,és ucca neki.A lámpaköri biztosító,és a PE és N leválasztásával.Nem a kábeleket cserélném ki,hanem a vezérkart is.Meglátszik csak mérnöki diploma van,szakértelem nincs.Gondolom,minden lámpához a tovább menő betápláló kábelérre került biztosító,mert leghatékonyabban így lehet megtalálni a hibát.Nem egy hibás szakaszt tártunk ,műszeresen(eurotesttel)fel szakmunkás végzettségű tudással.”
  • 1. tricse 2012. augusztus 31. 08:01
    „A Bartók és az Álmos utca közötti szakaszon se ég két lámpa csak néha villog! Bezzeg a fákat ki tudták vágni és a balesetveszélyes szorgalmi utat megépíteni!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra táncolják a régi sikereket

A Móra-iskolában újraalakult az egykor nagy sikerű táncegyüttes, hogy az elődök kitaposott ösvényein… Tovább olvasom