Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Közvilágítás: a hibákról várják a bejelentéseket

Az E.ON Észak-dunántúli Áramszolgáltató Rt. szolgáltatási területén több mint 800 településen gondoskodik a közvilágításról, ezért a rendszerek működtetésének biztosítása érdekében a lakossági bejelentéseket is szívesen fogadja.
A Kisalföld olvasói jelezték, hogy az utóbbi hetekben Győr belvárosában, az Árpád és a Bajcsy-Zsilinszky úton esténként többször is szünetelt a közvilágítás. A Liszt Ferenc utcában pedig előfordult, hogy délelőtt tíz óra tájban, napfényes időben is égtek az utcai lámpák. A konkrét üggyel kapcsolatban a probléma pontos idejének ismerete nélkül nem tudott felvilágosítást adni az áramszolgáltató, de azt tájékoztatásul közölte, hogy szolgáltatási területén 46 városban, összesen több mint 800 településen gondoskodik a közvilágításról. Győrben például több mint 10 ezer lámpatest üzemeltetése a feladata.

A közvilágítási rendszer önálló hálózattal bír, azaz más területek villamosenergia-ellátása nem befolyásolja. A be- és kikapcsolást automaták vezérlik, nagyrészt pontos naptár szerinti sötétedés- és világosodás-előrejelzéssel, helyenként úgynevezett alkonykapcsolók segítségével, amelyek a külső fényviszonyok hatására indítják vagy kikapcsolják a közvilágítást. A működést a szolgáltató emberei rendszeresen ellenőrzik. Munkájukat segítik a lakosoktól érkező bejelentések (06-40/330-330, 06-20/ -30/ -70/4599-666).

„ A köztéri világítási berendezések üzemben tartása, javítása, cseréje időt vesz igénybe. Az E.ON Észak-dunántúli Áramszolgáltató Rt. törekszik arra, hogy minden egyes meghibásodást mielőbb kijavítson – kézi vezérléssel ki- vagy bekapcsoljon –, de fontossági sorrendet kell felállítania a javítások ütemezésekor. Érthető módon a fogyasztók a számukra közvetlenül érzékelhető meghibásodást látják elsődlegesnek, de sajnos sokszor azzal párhuzamosan egyéb területeken sürgősebb a beavatkozás" – áll a lapunkhoz eljuttatott közleményben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkapta a működési engedélyt a Csizmás Kandúr Állatmenhely

Aki az állatokat óvja, egyben em- berségét is gyakorolja – vallja Eva Rhodes, aki nagy… Tovább olvasom