Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Közvélemény-kutatás a csatornázásról Nagyszentjánoson és Gönyűn

Felvonultak a munkagépek, elkezdődött az árkok kimélyítése, a csatornahálózat kialakítása Nagyszentjánoson és Gönyűn. Arról már korábban többször írtunk, hogy nagyrészt uniós és állami forrásból, pályázati támogatás révén oldódik meg a két faluban a szennyvízelvezetés.
Nagyszentjánoson az önkormányzat kérdőíveket juttatott el a háztartásokba. "A lakosok észrevételeiről akarunk időben értesülni és így azt is megtudjuk, mennyire tájékozottak a hálózat kiépítéséről. Fontos egy ilyen léptékű, rég várt változásnál, hogy pontos információkkal rendelkezzenek a falubeliek" – indokolta az akciót Friderics Cecília polgármester. Hozzátette: játékkal ösztönzik a lakosokat a kérdések megválaszolására.

Aki az önkormányzatnál adja le a kérdőívet, sorsjegyet kap, amellyel ajándékot nyerhet. Az új szennyvízcsatorna-rendszerre a rákötés költsége háztartásonként 385 ezer forint. Az önkormányzat arra is felhívta a figyelmet, hogy a rákötési díjból csak annak jár a 100 ezer forintos állami kedvezmény, aki a korábbiakban – vagy még márciusban – lakástakarék-szerződést kötött. Akinek van megkötött szerződése, de nem köt rá a létesülő csatornarendszerre, talajterhelési díjat kell fizetnie, ami 3600 forint minden elfogyasztott köbméter víz után. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jubileum rekordszámú nevezéssel

A győri Veres Péter Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium április 28-án, szombaton rendezi meg… Tovább olvasom