Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 4°C Még több cikk.

Köztéri kamerák magánpénzből Abdán

Már tíz köztéri kamerát szereltetett fel az önkormányzat a faluban.
A rendszer további bővítésére most nincs anyagi lehetőség, azonban a meglévő hálózatra még három kamerát lehetne csatlakoztatni. S mivel több helybéli jelezte a község vezetésének, hogy pénzzel támogatnák az eszközök beszerzését, telepítését, ha az ő ingatlanjaikat is figyelnék, az önkormányzat felhívást tett közzé e témában.

Szabó Zsolt polgármester elmondta: mintegy 400 ezer forintba kerül egy kamera megvásárlása és felszerelése az engedélyekkel, az áramforrás biztosításával együtt. Ehhez járulhatnak hozzá a lakosok és kérhetik, hogy házuk is essen bele a megfigyelőeszköz látóterébe.

A beérkezett felajánlások alapján döntenek arról, mennyit vásárolnak, hova telepítik azokat, mert céljuk az, hogy közcélokat is szolgáljon. A köz- és a magánérdek azonban egybeeshet, a kamerák egyszerre figyelhetnek frekventált utcarészletet és családi házat, egyéb ingatlant.

A faluvezető szerint minél több a kamera, annál nyomon követhetőbb a rossz szándékú emberek mozgása a településen. Ez megkönnyítheti a nyomozást, az elkövetők felderítését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri KÉSZ kontra Győri Filharmonikusok: vita két koncertről

József Attila-idézetével reagált Lanczendorfer Erzsébet, a győri KÉSZ tiszteletbeli elnöke és a… Tovább olvasom