Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Központi hajléktalanügyelet Zalaegerszegen

Győr-Moson-Sopron - A hónap elejétől megyénkből Zalaegerszegre futnak be a hajléktalanokkal kapcsolatos telefonhívások. A központi telefonszám (92/323-000) a nap huszonnégy órájában hívható.
A téli krízisidőszakban három megye – Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala – hajléktalanokkal kapcsolatos diszpécseri feladatait Zalaegerszegen látják el.

A központi telefonszám (92/323-000) a nap huszonnégy órájában fogadja a hívásokat. A szakemberek a régió bármely pontjáról várják a segélykérő telefonokat.

– A diszpécseri teendőket korábban Győrben látták el, az átszervezés következtében került át most ez a feladat a zalai megyeszékhelyre – mondta el Tutunzisz Ákos, a soproni hajléktalanellátás vezetője. – A tapasztalat azt mutatja, hogy a segítségkérések döntő többsége valójában nem hajléktalanokkal kapcsolatos. A központban szakemberek kezelik a telefonokat, ők eldöntik: mentőre, szakorvosra, rendőrségre, egyéb szociális ellátóra vagy utcai szociális munkásra van szükség. Tudni kell, korábban az ilyen jellegű bejelentések a családsegítő intézetekbe, szociális irodákba futottak be, így az átszervezéssel időt is nyerhetünk. A szociális munkások mobiltelefonnal rendelkeznek, azaz a diszpécser közvetlenül is el tudja érni őket.

Tutunzisz Ákos hozzátette még, az átszervezés következtében javulhat a hajléktalanellátás színvonala és hatékonysága. Miként a párhuzamosságokat is szeretnék megszüntetni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A holdingról tárgyaltak

Győr - A győri önkormányzati tulajdonú szolgáltató cégek tervezett holdingosítása ügyében hívta… Tovább olvasom