Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Közöttük a legjobb? A Csillag születik győri válogatóján jártunk - videó, képek

A győri Bartók Béla művelődési ház kilincsét egymásnak adták át szombat délután az önjelölt tehetségek. Több tucatnyian kérdezték a recepción: merre találom a Csillag születik válogatóját?

A tehetségkutatóba műfaji és korosztályos megkötés nélkül bárki jelentkezhetett. A táncon, éneklésen túl az igazán extrém produkciók is bemutatkozhattak - igaz, míg a kisalfold.hu a válogatáson járt, senki nem próbált például százas szöget verni az orrába.

Ott volt azonban Tényőről a 25 éves Gergely János, akinek kisgyerekkori álma, hogy egyszer kipróbálhassa magát egy tehetségkutatóban. A fiatalember a „Kicsiny falum, itt születtem én˝ kezdetű nótát énekelte, elmondása szerint nagyon izgult, de reméli, hogy sikerül bekerülnie a műsorba.

Videó: Cseh Róbert

Elcsíphettük a Winner’s Elements Tánciskola tizenöt tagból álló hip-hop csapatának produkcióját is. A kilenctől tizennégy éves korú táncosok szemmel láthatóan jól érezték magukat a kamerák előtt, összeszokottan mozogtak a modern koreográfiára.

A győri Farkas István gitározott a válogatón, az instrumentális rock műfajában hozott egy számot. A 43 éves férfi bemutatkozásakor elmondta, anno azért választotta ezt a hangszert, mert „jól lehet vele csajozni". Sokat készült a produkcióra és nem először járt Csillag születik meghallgatáson.

Csillag születik válogatás Győrben. Fotók: Cseh Róbert

Miközben a fellépőket sorra szólították, a próbaterem ajtaja előtt Kőműves Marcell is izgatottan szorongatta a jelentkezési lapját. Osztálytársai beszélték rá a nevezésre, bűvészkedéssel foglalkozik és versenyt is nyert már ezen a területen. Mikor beszéltünk, még nem árulhatta el, pontosan milyen műsorral készült, reméljük, látunk majd trükköket tőle.

A válogatóra egyébként nem mindenki érkezett sziklaszilárd elhatározással afelől, hogy voltaképpen szeretné-e megmutatni tehetségét, vagy nem. A 20 éves Schlakker Rebeka és a 18 éves Horváth Gábor még az utolsó pillanatban is azon tanakodott, mit énekeljen. A győrújfalui lány végül Péterfy Bori Hajolj bele a hajamba című dala mellett döntött, a Láziról érkezett fiú egy Rihanna vagy Rita Ora sláger előadását mérlegelte.

Volt, hogy a folyosói zsivaj elhalkult egy percre: egy félig behajtott ajtó mögül kiszűrődött egy kitartott énekhang. Első hallásra igencsak ígéretesnek tűnt...

Minden bemutatkozást kamerák rögzítettek, a felvételek alapján két héten belül értesítik azokat, akiket újabb fordulóra várnak. A Csillag Születik készítői a válogatók végén körülbelül 4-5000 produkcióból választanak majd.

Az RTL Klub egyelőre még nem árulta el, hogy ki, vagy kik lesznek a Csillag Születik műsorvezetői. A tehetségkutató zsűrijének kilétét szintén homály fedi, de hamarosan talán velük is találkozhatunk a műsor instagram oldalán. A show-hoz kapcsolódó posztokat ugyanis nemcsak a facebookon, hanem a fotókat megosztó mobil applikáción is követhetik a műsor rajongói.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sajtófotó-díj: nézze meg a nyertes képeket galériánkban! - videó

Mészáros Mátyás, a Kisalföld fotóriportere Fáklyásmenet című képével két díjat is nyert. Gratulálunk… Tovább olvasom