Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Közösségi célokra kérnek támogatást

Többtucatnyi kerékpár és egy 200–300 fős rendezvénysátor beszerzésére, valamint szakrális kiadványok elkészítésére LEADER-forrásokra pályázik a győri kistérségi társulás.

Sárkány Péter, a társulás munkaszervezet-vezetője a legutóbbi ülésen elmondta: a pályázati kiírásokra reagálva Ikrényt és Győrújbarátot (ahol kistérségi gyermekjóléti szolgálat működik) társszékhelyként regisztrálnák. „Így jogosultak lennénk LEADER-pénzek lehívására. Nem pénzt akarunk elvenni a falvaktól, nem járdaépítésre pályáznánk, hanem közösségi célú társulási projektekre" – mondta, s az előterjesztést a társulás elfogadta. Ezt követően a beadandó pályázatokról is szó esett.

A minisztérium ötről háromra csökkentette az egy pályázó által benyújtható támogatási igények számát. Emiatt az illetékes bizottság javasolta, hogy vegyék le a listáról az információs táblarendszer felújítását és a kistérségi kulturális napra beadandó projektet. Támogatnák viszont a szabadidő hasznos eltöltésére 30–50 kerékpár beszerzését, utánfutóval (10 milliós pályázat kétmilliós önerővel), mobil sátor beszerzését 200–300 fős rendezvények megtartására (12,5 milliós pályázat 2,5 milliós önerővel), valamint szakrális kiadványok elkészítését (ötmilliós pályázat egymilliós önerővel).

Szabó Zsolt (Abda) kijelentette, hogy nem támogatja a kerékpárok beszerzését, s Rácz Róbert (Börcs) is a tárolás, karbantartás nehézségeire hívta fel a figyelmet. Lendvai Ivánné (Kunsziget) szerint viszont a turisztikai fejlesztések indokolják ezek beszerzését. „Akkor viszont legyen bérleti díj, melyből a karbantartót finanszíroznánk" – mondta a börcsi településvezető, mellyel Juhászné Árpási Irma (Győrújbarát) is egyetértett.

Rácz Róbert megemlítette, hogy nagyjából húsz héten zajlanak azok a programok, amelyhez a tagtelepüléseknek szükségük lehet rendezvénysátorra. Elmondta: Csornán a tűzoltóságnak adták a szerkezetet, amit ott tárolnak, s igény esetén a rendezvényeken felállítanak és elbontanak. A társulás végül elfogadta, hogy a bizottság által is támogatott három pályázatra kérjenek LEADER-támogatást.

Olvasóink írták

  • 1. horikaka 2011. szeptember 19. 23:00
    „ha az ezsközöket bérbeadják, akkor az már nem közösségi célú fejlesztés”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jancsifalu Szolgálatáért díjat adományoztak

A Jancsifalu Szolgálatáért díjat először adományozta Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának… Tovább olvasom