Kisalföld logö

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 32°C Még több cikk.

Közösségépítő uniós játék

Második díjat nyert a tényői Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér (IKSZT) az uniós csatlakozásunk 10. évfordulójára meghirdetett országos vetélkedősorozaton.

Egy hétig naponta más-más feladatoknak kellett megfelelniük azoknak az IKSZT-csapatoknak, amelyek részt vettek a Nemzeti Agrár-szaktanácsadási, Vidékfejlesztési és Képzési Intézet országos vetélkedőjén. A verseny célja az volt, hogy a települési közösségek játékos, rendhagyó formában ünnepeljék uniós csatlakozásunk 10. évfordulóját, közös európai értékeinket.

Lelkes csapat készített egy látványos montázst az európai értékeinkről.
Lelkes csapat készített egy látványos montázst az európai értékeinkről.


Székely Rita, a programot koordináló Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat megyei referense elmondta: a vetélkedőre 41 közösségi tér csapata nevezett, ebből 10 megyénkből.

– A játék ideje alatt meghatározott időpontokban különböző feladatokat kaptak a versenyzők, amelyek eredményét online eljuttatták a szervezőknek.

Így többek között egy-egy témában – például európai integráció, közös agrárpolitika, vidék- és közösségfejlesztés – a közösségükhöz, településükhöz kapcsolódó, saját képekkel illusztrált interjút, tudósítást kellett készíteniük, kreatív bemutatókat tartaniuk és keresztrejtvényt kellett fejteniük a napi témához kötve.

A zárónapon pedig a helybelieknek szerveztek Európa-napot. Ez Tényőn több mint száz embert mozgatott meg a bölcsisektől a nyugdíjasokig – említette a megyei referens.

A budapesti Sas-hegyi Látogatóközpontban a napokban tartották az ünnepélyes díjátadót, ahol a tényői csapat második díjat vehetett át, ami az oklevél és az apró ajándékok mellett egy jutalomkirándulás volt.

A Földművelésügyi minisztériumban elfogyasztott ebéd után az Országházba látogattak, majd megnézték a Budapesti Európai Ifjúsági Központot is. A lelkes tényői csapat – a hivatalos programon túl – hazafelé jövet még a tatabányai Turul-emlékműhöz is ellátogatott.

Megyei vetélkedők
Tényőn kívül Mosonszolnok, Lázi, Győrszemere, Győrság, Levél, Lébény, Pér, Kunsziget és Csikvánd vett részt az IKSZT-knek meghirdetett uniós vetélkedőn.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri Balettel nyitja a szezont a szabadtéri játékok

Pénteken és szombaton (esőnap: vasárnap) láthatják a nézők a győriek produkcióját Szegeden. Tovább olvasom