Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Közösségeket építünk

Győr-Moson-Sopron - A kisalfold.hu a héten elindította települési kluboldalait. Célunk a közösségi élet erősítése, hogy segítsük településen belül is a gyors és hatékony információáramlást és az eligazodást az internetes közegben. Néhány klub már a start pillanatában nagy lendületet vett.
Pintér Enikő 29 éves. Két gyereke van, egy 8 éves kisfiú és egy 14 hónapos kislány. Kőszegről költözött Győrbe, itt ismerkedett meg férjével és került Győrasszonyfára. Ebből bizonyára már kiderült, hogy Enikő a győrasszonyfai kluboldal vezetője (http://gyorasszonyfa.kisalfold.hu/). „Az internettel 1998 óta foglalkozom, azóta kisebb-nagyobb megszakításokkal használom is. A győrasszonyfai klub vezetését több okból vállaltam. Egyrészt mert időm van rá, ugyanis itthon vagyok a kislányommal gyesen, de sokat segít és ötleteivel támogat a férjem is." 
Másrészt pedig – folytatta Pintér Enikó –, kihívásnak éreztem ezt a feladatot. Mivel városból költöztem falura, tapasztalhattam, hogy falun az emberek közvetlenebbek, viszont sokkal kevesebb a lehetőség. Ezért úgy gondoltam, úgy tudok a legtöbbet tenni a faluért, ha kicsit megpróbálom összefogni a közösséget. A kezdeti időszakban még ismerkedünk a lehetőségekkel. Tapasztalatból még nem sok van, de ha valóban beindulunk, ahogy ezt szeretném, színes, helyi hírekben gazdag lap lesz a győrasszonyfai kluboldal.

Azért kell még dolgoznom, hogy valóban érdekes, információkban gazdag hely legyen az interneten a győrasszonyfai klub.
Azért kell még dolgoznom, hogy valóban érdekes, információkban gazdag hely legyen az interneten a győrasszonyfai klub.

Terveim között szerepel, hogy elindítom a helyi sporthírek rovatot, illetve a hölgyeknek is szeretnék valamivel kedveskedni. Most nagyrészt iskolai információkat találni az oldalon, de amint beindul az információáramlás, bővül az oldal. Azért kell még dolgoznom, hogy valóban érdekes, információkban gazdag hely legyen az interneten a győrasszonyfai klub, ahol mindenki megtalálja, amit keres."

Czafik Tamás, a győrladaméri klub vezetője.
Czafik Tamás, a győrladaméri klub vezetője.


Klubvezetőink összefogják a közösségeket

Czafik Tamás, a győrladaméri (virtuális) klub vezetője (http://gyorladamer.kisalfold.hu/) napjainkban pénzügyi és ingatlanvállalkozást működtet. Két gyermeke van, lánya a Révaiban, fia a Deákban tanul. A két fiatal segíti édesapjának tartalommal megtölteni az oldalt: érdemes megnézni például Kitti zenés videóit.

„A számítógéppel még az úgynevezett őskorban ismerkedtem meg (Commodor 64), mint operátor. Volt vendéglősként szinte mindenkit ismerek. Tudom, hogy a falu és az emberek problémái a vendéglőben könnyebben tárulnak fel. Mivel saját információs oldalt üzemeltetek, talán nem okoz nehézséget a rendszergazda szerepe, amelyben a családom is segítségemre van" – vallja a klubvezető. Tamás szerint minden településnek kell saját oldal, ahol helyi, széles körű tájékoztatást nyújtanak értékes hírekkel, programokkal, tehetségek felkutatásával.
„Hasznos információkkal teli, relatíve zárt oldalt képzelek el, ami kisközösségünk jobb megismerését teszi lehetővé magunk és mások számára." A fejlesztésekről Czafik Tamás elmondta, hogy hamarosan elkészül a település gazdasági térképe is. „A Falu TV szerkesztőjével tervezem a régi műsorok rövid, filmes-fotós összefoglalóját, szavazások és tippverseny indítását."

Hogyan lehetek klubtag?

A Kisalföld Online valamennyi megyei település klubját elkészítette és ingyen bocsátja ezeket a településen élők rendelkezésére. A klubok elérhetők a településnév.kisalfold.hu oldalról (pl. kunsziget.kisalfold.hu, rabacsecseny.kisalfold.hu stb.). Taggá válni egyszerű regisztrációt követően lehet, ezután bárki tölthet fel képeket, videókat a kluboldalra, írhat az üzenőfalra, a klubblogba, használhatja a közösségi oldal szolgáltatásait. Több település klubvezetőjét keressük még. A klubvezetők kizárólagos lehetősége a klubok tartalmi felületének megszabása, valamint az interaktív tartalmak moderálása. Aki kedvet érez települési klubjának vezetéséhez, küldjön e-mailt a klub@kisalfold.hu-ra. A már működő klubok legfrissebb fotói, hírei, videói a kisalfold.hu/klub aloldalról is elérhetők.


Undon is elindult a klub

Pintér Tamás csak péntek óta vezeti az undi települési klubot (http://und.kisalfold.hu), de már számos érdekes és látványos videóval gazdagodott az oldal. A fiatalember elmondta, hasznosnak tartja az oldal elindítását, hiszen korlátlan lehetőség nyílik arra, hogy a települést jobban megismerjék, s az sem utolsó szempont, hogy több fotó és videó kerülhet fel a kluboldalra egy-egy rendezvényről, sporteseményről. „Amellett, hogy a Kisalföldtől automatikusan átkerülnek a helyi cikkek az undi kluboldalra, még további tartalommal is bővítheti bármelyik klubtag az oldalt: blogok, beszámolók, képgalériák feltöltését tervezem a közeljövőben, de a tagtoborzás is fontos feladat."

Az új evolúciós tér

Napjainkban egyre fontosabb egy-egy sajtóorgánumnak a társadalmilag betöltött szerepe. Az egyre gyorsabb változásokra azok tudnak időben és megfelelő módon válaszolni, akik felkészültek. Eközben viszont nem hagyhatjuk figyelmen kívül az olvasó(ink) igényét sem. Ezeknek az összetevőknek köszönhetően hívta életre a kisalfold.hu azokat a települési aloldalakat, amelyek segítségével a megfelelő módon és időben jutnak el az információk a felhasználókhoz, olvasókhoz. A kisalfold.hu által létrehozott klubokat, új technikai közeget új evolúciós térnek is nevezhetjük: ebben a térben, a települési klubok virtuális életében egy-egy klubvezető segít az eligazodásban, de emellett minden regisztrált tag szabadon használhatja a klub adta lehetőségeket, és ami fontos, szerkesztheti települése kluboldalát.

 

 

 

 

 

 

 

 

Futballmeccsektől akár a családi fotóalbumokig

A településklubok mellett tematikus klubok létrehozására is lehetőség van. Néhányat ezek közül már elkészítettünk, ezek a www.kisalfold.hu/klub oldalon megtalálhatók. Aki szeretne saját iskolájának, hobbi- vagy baráti körének hasonló klubot szervezni, annak levelét a klub@kisalfold.hu e-mail címre várjuk a leendő klubvezető elérhetőségével és a kért klubnévvel. A tematikus klubok, hasonlóan a települési aloldalakhoz, a klubnev.kisalfold.hu-n (tehát pl. matavclub.kisalfold.hu, sopron-borbarat.kisalfold.hu stb.) elérhetők.
A települési aloldalak és tematikus klubok klubtagjai természetesen saját fotóikat, videóikat, blogbejegyzéseiket is elhelyezhetik a kluboldalakon. Célunk, hogy a Kisalföld Online valamennyi klubja interaktív térré váljon, ahol a poénos videóktól a futballmeccsekig, az iskolai-óvodai rendezvényektől a családi fotóalbumokig, de akár az interneten talált őrül videókig bármi elhelyezhető. A nagyobb településeken ezért nemcsak az adott település, hanem településrész számára is klubot nyitunk (gyor-marcalvaros.kisalfold.hu, sopron-felsoloverek.kisalfold.hu stb.). A klubok leendő vezetőinek jelentkezését is a klub@kisalfold.hu e-mail címre várjuk.

Olvasóink írták

 • 5. blise 2008. május 13. 11:04
  „Kedves tricse!
  Az elmúlt napokban sajnos gondjaink adódtak a szerverrel. Javítjuk a problémát. Megértését és türelmét köszönjük, Önnek és valamennyi olvasónknak.
  (a szerk.)”
 • 4. tricse 2008. május 13. 10:35
  „na én mint jó függőhöz illik rákattintottam minden linkre azután mielőtt beleőszültem volna a várakozásba be is zártam

  néha a kisalfold.hu is nagyon nagyon nehezen jön be pedig aztán én ritka türelmes ember vagyok

  a hiba nem nálam van mert a többi "törzshelyem" működik rendesen

  a kezdeményezés tetszik,nádorvárosban lenne miről írni meg képeket feltölteni:)”
 • 3. kovár 2008. május 13. 10:28
  „1. Ha bármi nem is, de sok minden....:))”
 • 2. nyul2 2008. május 13. 09:09
  „grill ferit:D:D húzzunk rá grill ferit!”
 • 1. Belus 2008. május 13. 08:59
  „ebből még bármi lehet, jó ötlet!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rablás a sztráda mellett

M1-es autópálya - Kirabolt egy galgamácsai házaspárt három ismeretlen férfi az M1-es autópálya… Tovább olvasom