Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 7°C Még több cikk.

Közösség a fenntartható fejlődésért

Az „Iskolák és közösségek együttműködése a fenntartható fejlődésért" nemzetközi projektben részt vevő tizenhét ország képviselői tartottak munkakonferenciát nemrégiben Győrött.
A folyók városa – ahogy Józsa Tamás igazgatótól megtudtuk – azért fontos helyszín a projekt számára, mert egyik mintaprogram, jó gyakorlat, a Hild József Építőipari Szakközépiskola népi építészeti táborainak rendszere, illetve a Szigeti Cecília által vezetett ökológiailábnyom-felmérés is szerepel az esettanulmányok között.

Így a megyeszékhely oktatási projektjei, illetve a fenntarthatósággal kapcsolatban vállalt szerepe mintaértékű. Józsa Tamás elmondta: a projekt alapgondolata, hogy a fenntartható fejlődés támogatása túlmutat egyszerű ismeretátadáson és leginkább közös cselekvési programokon keresztül valósítható meg. Ezek egyik legfőbb ismérve, hogy a helyi közösség tagjait érintő problémák megoldását célozzák és számos szereplő – például iskola, önkormányzat, helyi közösségek – bevonásával valósulnak meg, kölcsönös tanulási lehetőséget kínálva minden résztvevő számára.

A győri tanácskozáson – sok más mellett – a projekt elektronikus platformját, az eseteket bemutató blogokat, a tervezett elektronikus könyvet, illetve a nyomtatott kiadványok által kínált lehetőségeket formálták tovább.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Big Ben az első `nagy´ áldozata a szerencsjáték szigorításnak

A dolgozók múlt szombaton tudták meg, hogy a munkahelyüket elvesztették, s még aznap bezár Győr belvárosának exkluzív étterme. Tovább olvasom