Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Közösen ünnepeltek a tűzoltók és a rendőrök Győrben

A keddi ünnepségen számos elismerést adtak át.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság április 24-én, Szent György napján a Rendőrség Napját, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság május 04-én Flórián Napját ünnepli. Ennek apropóján és a Győri Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság fennállásának 145. évfordulója alkalmából szervezeteik közös ünnepséget rendeztek.

Fotó: Mészáros Mátyás
Fotó: Mészáros Mátyás

A győri Richter János Hangverseny- és Konferenciateremben gyűltek össze a rendőrség és a tűzoltóság megyei vezetői, munkatársai, polgármesterek, a hazai és a külföldi társszervek képviselői, együttműködő partnereik és a nyugdíjas kollégák.

Az ünnepségen számos elismerést adtak át és filmen idézték fel a Győri Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság múltját, régi, ló vontatta eszközeit, egykori épületeit, a nagyobb tűzeseteket és persze modern felszereléseiket is bemutatták.

A rendezvényen elhangzott, hogy a rendőrség és a tűzoltóság védőszentjeinek, Szent Györgynek és Szent Flóriánnak azonos az értékrendje, ma is a hősiességet, a bajtársiasságot, a segíteni akarást képviselik, s a hivatástudat is összeköti a mai rendőröket és tűzoltókat.

Fotó: Mészáros Mátyás
Fotó: Mészáros Mátyás

Radnóti Ákos győri alpolgármester mondott köszönetet beszédében áldozatos munkájukért. Hangsúlyozta: a tűzoltóknak és a rendőröknek köszönhető, hogy a környéken élők nyugodtan, biztonságban élhetnek.

Arról is beszélt, hogy az egyenruhások a veszélyhelyzetekben és a rendezvényeken is védik mások testi épségét, értékeit, magas színvonalon, együttműködve dolgoznak katasztrófa esetén is. „Tisztelet illeti őket, hogy ezt a pályát választották." – hangzott el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ez nem kacsa: Hondáért indult a kacsa család Győrben - fotók

Egy autós udvariasan átengedte a kacsákat a zebrán. Ezt látva fotós kollégánk elhajította a… Tovább olvasom