Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Közösen ültették el az Élet fáját

Győr - A Föld napján nem is választhattak volna tartalmasabb programot és helyszínt a szervezők: a Bárczi Gusztáv Óvoda sérültséggel élő óvodásai és a Sün Balázs Óvoda nagycsoportosai közösen ültették el az „Élet fáját" a vendéglátó Bárczi-óvoda udvarán.
A kicsik – a „Gondolkodj egészségesen!" program támogatásával – neves vendégkertészeket is hívtak a faültetésre.

A fák a nyitottság szimbólumává váltak, a vendégkertészek pedig derekasan helytálltak és elültették a rájuk bízott csemetéket, Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke például egy szépséges platánt, és Pásztory Dóra paralimpikonunk is aktív szereplőjévé vált az eseménynek. A Föld napján az ovisok nemcsak fát ültettek, játszottak, de gyümölcssalátát is készítettek, festettek, sőt, a szelektív hulladékgyűjtést is gyakorolták.

Épek és sérültséggel élők együtt játszottak, s ültették el az Élet fáját. Fotó: Krizsán Csaba
Épek és sérültséggel élők együtt játszottak, s ültették el az Élet fáját. Fotó: Krizsán Csaba

Két éve „Gondolkodj egészségesen!" szlogennel Győrben debütált az a szemléletformáló program, amely egészségügyi intézmények, vállalatok, szakmai szervezetek és közéleti személyiségek – többek között Benedek Tibor, Szily Nóra, Kovács Lázár – együttműködésével állt össze azért, hogy átadja az egészséges életmódhoz köthető hasznos információkat a gyermekeknek.

– Kivételes öröm, hogy együtt tölthettünk egy közös délutánt az értelmileg sérült és az egészséges ovisokkal – fogalmazott Tóth Jánosné, az Értelmi Sérültek és Segítőik Egyesülete (ÉSSE) elnöke.

– A program kitűnő lehetőséget kínált arra, hogy közeledjenek egymáshoz az ép és a sérült gyerekek, valamint a szülők.

Borsfai László igazgató a vendéglátó intézmény nevében mondott köszönetet a szervezőknek, s a programot segítő óvónőknek, köztük is Holle Zsuzsának, a Sün Balázs Óvoda vezetőjének.

A vendégkertészek között fedeztük fel Pásztory Dóra paralimpikont, aki boldogan érkezett Győrbe.

– Nem titok, mióta abbahagytam az aktív sportot, mindig valami hasonló lehetőséget kerestem álmaim megvalósítására – nyilatkozta az esélyegyenlőség egyik hazai élharcosa. – Az álmom pedig nem más, mint aminek most tanúja lehettem. Mindenki együtt ültetett fákat egy előítéletektől mentes, leendő játszótérre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

III. Széchenyi Futam - Alternatív hajtású járművek versenye

Győr - A Széchenyi Futam küldetése, hogy mihamarabb, mi magunk adjunk lehetőséget Földünk természeti… Tovább olvasom