Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Közösen növelték pályázataik értékét Börcsön

Négy – a falu életében jelentős – fejlesztés is pályázati támogatás révén valósult meg a közelmúltban Börcsön: a közösségi ház kialakítása, a faluközpont rekonstrukciója, a szabadidős lehetőségek javítása, a sportpálya, a sportöltöző átépítése.

A pályázati támogatások révén megvalósult fejlesztéseket nemrégiben ünnepélyesen is felavatták Börcsön. Rácz Róbert polgármester elmondta, hogy az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében nyertek csaknem 45 millió forintot integrált közösségi szolgáltató tér kialakításához.

Így elkészült a közösségi ház, ami a berendezéssel, a környék parkosításával, a parkolók kialakításával együtt mintegy 60 milliós beruházást jelent.

Itt kapnak helyet a települést éltető civil szervezetek. Az épületben van egy nagyterem, ide költözött a könyvtár, a teleház, lett egy ifjúsági klub és egy közös civil iroda.

A faluközpont 8 milliós rekonstrukciójához 5,4 millió forintot nyert a település. Így megszépült a Fő utca, a Dózsa utca, az Erzsébet tér és a Rábca sor találkozásánál lévő terület. A zászlók, a címer és a tájékoztató tábla közelében egy kisebb játszóteret is kialakítottak az egészen kicsi gyerekeknek.

A szabadidő hasznos eltöltésére 8 millió forintot igényelt pályázati úton sikeresen Börcs. Ennek segítségével fűnyírót, sportfelszereléseket vásárolt és a 10 milliós beruházás nagy részét a sportöltöző külső-belső felújítására fordította, ami korábban társadalmi munkában készült, bontott építőanyagból.

Mindegyik projektnél a helyi önkéntesek és a közfoglalkoztatottak munkája is növelte a létrehozott értéket. Akárcsak a Belügyminisztérium pályázata keretében 11,5 millió forinttal támogatott programnál. Így 16 milliós értékben a régi aszfaltos sportpályát átalakították.

Most már talaja sportcélra kimondottan megfelelő borítást kapott: homokkal feltöltött, füvesített. Alkalmas teniszezésre, kosár- és kézilabdázásra, focizásra vagy akár óvodás sorversenyek megtartására tavasztól őszig.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jó termés jótékony célra - fotó, videó

Kiemelkedő minőségű az idei gyümölcsből készült pálinka, ha nem is túl sok termett – ezt… Tovább olvasom