Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Közösen a 2020-as olimpia rendezési jogáért

Győr - Együttműködési megállapodást írt alá Borkai Zsolt, Győr polgármestere, valamint Szalay- Berzeviczy Attila, a Budapesti Olimpia Mozgalom (BOM), a Budapesti Értéktőzsde elnöke. A felek közösen dolgoznak azért, hogy 2020-ban Magyarország adhasson otthont a nyári ötkarikás játékoknak.
– Mindig előre kell tekinteni és a célok érdekében közösen, keményen dolgozni – mondta Borkai Zsolt az esemény tegnapi sajtótájékoztatóján. – Nagyon remélem, hogy 2020-ban hazánk olimpiát rendezhet. Most még mindez csak álom, ám egyáltalán nem fikció. Nemcsak egykori olimpikonként, a Magyar Olimpiai Bizottság tagjaként, hanem polgármesterként is nagy érdeklődéssel figyelem a budapesti olimpia tervének ügyét. Ha mindez valóság lesz, akkor az Győrre mint lehetséges helyszínre is pozitív hatással lesz. Az egyeztetésen egyébként a helyi nagyvállalatok is részt vettek.

Szalay-Berzeviczy Attila, a mozgalom vezetője kiemelte: Magyarország gazdasági helyzete tele van kérdőjelekkel, ráadásul a közelmúltban a labdarúgó Európa-bajnokság rendezési jogáért vívott harcot is elveszítettük.

– Így jogosan vetődik fel a kérdés: miért gondoljuk azt, hogy eséllyel pályázunk az olimpiára? Nyilván nem azért kellett belevágnunk, mert az országban minden rendben van. Sokkal inkább azért, mert az élet minden területén szükségünk van az előrelépésre.

Az olimpia egy országfejlesztő projekt, hajtómotor, amely mindenre pozitív hatással van, utólag is.

– Sok múlik a kreativitásunkon. A társadalmi és politikai akarat megvan hozzá, a legutóbbi felmérések szerint a magyar emberek 77 százaléka támogatja az olimpia megrendezését. Győr fekvése, logisztikai helyzete, gazdasági és kulturális jelentősége, sportbéli hagyományai arra predesztinálják a várost, hogy helyet adjon az olimpia esemé-
nyeinek. A helyszínről 2011-ben döntenek az illetékesek – tette hozzá Szalay-Berzeviczy Attila.

Csikós Gergely, a BOM törekvését segítő TehénParádé 2007 utazó kiállítás – amely a héten Győrött vendégeskedik – főszervezője mindehhez hozzáfűzte: a teheneket elárverezik, a bevételt pedig a Bátor Tábor Alapítvány javára ajánlják fel, amely célja a daganatos és más krónikus betegséggel élő gyermekek, valamint családjaik komplex terápiás, rekreációs kezelése.

A Kisalföld jövő hétfői számában, A Pénz Beszél mellékletben beszélgetést olvashatnak Szalay-Berzeviczy Attilával.

Kovács Balázs

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közös volt sorsukban, zenészek lesznek

Győr - Amilyen zenei műfaj létezik, a népdaltól az operáig, ha nem is otthon vannak bennük,… Tovább olvasom