Kisalföld logö

2018. 11. 20. kedd - Jolán 1°C | 5°C Még több cikk.

Közös ünnepre készülnek

A március 15-i ünnepségek menetrendjéről tartottak sajtótájékoztatót tegnap a győri városházán. Az önkormányzat közös ünneplésre hívott, hív mindenkit.
Eddig egyetlen szervezet sem jelezte, hogy távol marad a megemlékezéstől – bár vannak, amelyek hagyományaik szerint külön is ünnepelnek.

Március 15-én 9.45 órakor a város vezetői koszorút helyeznek el az Eötvös téri Petőfi-szobornál. A megemlékezés és a koszorúzás a Honvéd ligetben, az 1848-as emlékműnél 10 órakor kezdődik. Köszöntőt Borkai Zsolt polgármester, beszédet Borsi Róbert önkormányzati képviselő mond, ezt emlékműsor, illetve koszorúzás követi. A helyszíneken, azok környékén nem lesz forgalmi lezárás, viszont a Honvéd ligetből a Richter Terembe átvonulókat rendőri irányítás segíti. Győr város hagyományos díszközgyűlése, amelyen a kitüntető címeket is átadják, valamint az ezt követő ünnepi hangverseny 11 órakor kezdődik. A város díszpolgárai és az ünnepi közgyűlés meghívottjai részére 12 órakor a Rába Hotel éttermében tartanak fogadást.

Elhangzott a sajtótájékoztatón, hogy – mint lapunkban már megírtuk – idén valóban elmarad a katonai díszszázad és a zenekar felvonulása, ennek azonban nem a városvezetés és a honvédség közti feltételezett nézeteltérés az oka. Bizonyságul ott volt a sajtótájékoztatón a likócsi rakétaezred parancsnoka, Varga László dandártábornok is, aki elmondta, a város illetékeseivel több egyeztetést is tartottak, s valójában nem helyi döntésen múlt, hogy a katonák ezúttal nem vonulnak fel. Elhangzott az is, a városnak jó a kapcsolata a likócsi ezreddel, s a későbbiekben terveznek közös rendezvényeket.

J. F.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bababarát orvosok – jótékony célért

A győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház szülészeti és nőgyógyászati osztályának orvosai nemcsak a gyermekes családokat, de a leendő anyukákat és kismamákat is megszólítják a szombatra tervezett bállal. Ennek kiemelt célja olyan nagy értékű mobil ultrahangkészülék megvásárlása, amellyel korszerűbbé és könnyebbé válhat a diagnosztikai munka, a várandós kismamák vizsgálata. Tovább olvasom