Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Közös irodában négy közszolgáltató

Győr - A Jókai utcai parkolóházban kialakított közös ügyfélszolgálati irodában fogadja hétfőtől az ügyfeleket négy győri közszolgáltató cég, a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. (Komszol), az Inszol zrt., a Pannon-Víz zrt. és a Győri Hőszolgáltató Kft., de emellett természetesen a társaságok korábbi, megszokott irodái is működnek.

A győri közszolgáltatók hétfőtől együtt fogadják az ügyfeleket

A reggeli avatóünnepségen Kovács Barnabás, a Komszol ügyvezető igazgatója elmondta: olyan nyitvatartási rendet igyekeztek kialakítani, amely igazodik ahhoz, hogy sokan dolgoznak és csak munkaidejük lejárta után érnek rá elintézni ügyes-bajos dolgaikat. Ennek megfelelően az iroda hétköznapokon 8 és 18, szombatonként 8 és 14 óra között fogadja az ügyfeleket.

Kovács Barnabás, a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója a Kisalföld kérdésére elmondta, hogy az átalakítási munkálatok 950 ezer forintba kerültek, és az üzemeltetési költségeket a négy cég egyenlő arányban fizeti.

A Győrhő, a Komszol, az Inszol és a Pannon-Víz munkatársai egy helyiségben fogadják az ügyfeleket. Fotó: Krizsán Csaba
A Győrhő, a Komszol, az Inszol és a Pannon-Víz munkatársai egy helyiségben fogadják az ügyfeleket. Fotó: Krizsán Csaba

Kovács Barnabás beszámolt arról is, hogy a cégek közös internetes honlapot is működtetnek a jövőben, amely a kozszolgak.hu címen lesz elérhető.

A nemzetiszínű szalagot átvágó Borkai Zsolt polgármester úgy fogalmazott: választási ígéreteik között szerepelt az ügyfélbarát önkormányzat létrehozása, és a mostani átadás ennek a folyamatnak része. Emlékeztetett arra, hogy tavaly az okmányirodában hoztak létre postai befizetőhelyet, hogy az ügyeiket intézőknek ne kelljen a néhány száz méterrel távolabb lévő postára elmenniük, és ott sorban állniuk csekkjükkel.

Az irodát a Jókai utcai parkolóházban alakították ki. Fotó: Krizsán Csaba
Az irodát a Jókai utcai parkolóházban alakították ki. Fotó: Krizsán Csaba


Németh Zoltán alpolgármester további előnyre hívta fel a figyelmet: a járművel érkezők ügyintézésük alatt ingyen parkolhatnak a parkolóházban. Szerinte így az egyébként is központi helyen, a belvárosban lévő iroda autóval, tömegközlekedéssel és gyalogosan is könnyen megközelíthető.
A részben vagy teljesen a győri önkormányzat tulajdonában lévő közszolgáltató cégek szorosabb együttműködése 2007 őszén került napirendre, amikor éles viták voltak a polgármester és a közgyűlési Fidesz-frakció között arról, közös vagyonkezelőbe, holdingba kell-e szervezni ezeket a társaságokat. A holding létrehozásának ügye néhány
hét alatt elsikkadt, a közgyűlés viszont decemberben elfogadott egy határozatot arról, hogy a „négyek" miként működjenek együtt önállóságuk megőrzése mellett. Ennek első jelét már
januártól tapasztalhatják az
ügyfelek, akik a Győrhő Kodály Zoltán utcai, a Komszol Kálvá-
ria utcai, az Inszol Orgona ut-
cai és a vízszolgáltató Bartók Béla úti irodájában egyaránt befizethetik bármelyik vállalat közüzemi számláját. A mostani fejlesztés a következő lépcsőfokot jelenti.
Borkai Zsolt lapunk kérdésére kifejtette: nem tett le a közös vagyonkezelő létrehozásáról. Ebben az ügyben a következő időszakban le fog ülni a cégvezetőkkel, de mint mondta, ilyen találkozókra eddig is sor került.

Olvasóink írták

  • 1. ejnye-bejnye 2008. május 06. 13:54
    „Kedves Polgármester! Ne azt modja el, hogy miről tett le és miről nem, hanem azt indokolja meg, hogy miért lesz jó ennek a városnak a a közös vagyonkezelő. Tegyen má le egy ésszerű gazdasági javaslatot. Amíg ilyen nincs adig butaságokat ne beszéljen.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb drogdílereket tartóztattak le Győrben

Győr - A felderítők információi alapján a rendőrség összehangolt akcióban elfogott és őrizetbe vett… Tovább olvasom