Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Közműcserék két hónapig

A győri Nádor aluljáróhoz is kapcsolódóan nagyszabású közmű-rekonstrukciók kezdődtek a Tihanyi Árpád úton
A győri Nádor aluljáróhoz is kapcsolódóan nagyszabású közmű-rekonstrukciók kezdődtek a Tihanyi Árpád úton. Ez a következő két hónapban jelentős hatással lesz a közlekedésre, türelmet igényel a környék lakóitól.

A Nádor aluljáró építése Győrben számos „kapcsolódó" munkával jár: utakat, csomópontokat, közműveket érint. A Tihanyi Árpád úton a Malom tér és az Attila u. között félpályás útlezárással, mindkét oldali megállási tilalommal kell számolni tegnaptól (a tilosban várakozó járműveket a rendőrség elszállíttatja).

Ugyancsak csütörtökön szórólapokon tájékoztatták a Szigethy Attila–Tihanyi Árpád úti kereszteződés környékén élőket arról, hogy szombaton a csomópontban közmű-rekonstrukció kezdődik. A munkát úgynevezett sáveltolásos lezárással oldják meg. Magyarán, hogy ne kelljen a forgalom elől teljesen lezárni a csomópontot, egy-egy sávot használnak az építők. A munkát szombaton délután 2 órakor kezdik és hétfő hajnali 5-ig kell befejezniük. Ez azt jelenti, hogy éjszaka is dolgoznak, szükség lesz tehát a környéken élők megértésére, türelmére.

A közműmunkálatok a Tihanyi úton várhatóan október végéig tartanak. A vezetékcserék (gáz, víz, telefon) a Mészáros Lőrinc utca és a Magyar utcai körforgalom között járnak felbontásokkal. A kivitelező a Nádor aluljárót is építő Strabag rt., ám a közmű-rekonstrukciók a szolgáltatók beruházásában (tehát nem az aluljáróprojekt költségén) történnek. A közműves szolgáltatók azért időzítették így a költségben is nagyszabású rekonstrukciót, hogy ne az aluljáróhoz kapcsolódó utak, csomópontok (például a Mester–Álmos utcai új körforgalmi csomópont) elkészülte után kelljen esetleges meghibásodások, közmű-elöregedés miatt szükségessé váló cserék okán bontani.

A munkálatok, mint említettük, viszonylag hosszú időt vesznek igénybe. Akinek ezalatt panasza, észrevétele, kérdése van, a 96/316-669-es vagy a 20/314-7799-es telefonszámot hívhatja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új tervek a Frigyes-laktanyára

A bevásárlóközpontot és a kaszinót elfelejthetjük, a Frigyes-laktanya területén „az ingatlan jellegének megfelelőt", vagyis lakóépületeket szeretne az új tulajdonos, a Leier-csoport. A terv azonban még most
is képlékeny, a műemlékvédelem vagy a város beleszólhat az álmokba. „A Frigyes-laktanyával a Leier- cégcsoportnak többféle elképzelése van, ezekről nincs végleges döntés. Tovább olvasom