Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 23°C Még több cikk.

Közlekedik a család közlekedésbiztonsági vetélkedősorozat

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság idei baleset-megelőzési propaganda tevékenységében előtérbe kívánja helyezni a családok szabályos közlekedésének bemutatását, ezáltal a példamutatás erejében rejlő lehetőségek teljes körű kiaknázásával pozitív példát mutatni a közlekedés többi részvevőjének.
A fentiekre tekintettel a megalakulásának 20. évfordulóját ünneplő ORFK-OBB meghirdeti a „Közlekedik a család" közlekedésbiztonsági vetélkedősorozatot.

A vetélkedő megyei döntője a Győr-Moson-Sopron Megyei Közlekedési Baleset-megelőzési Bizottság szervezésében:

2012. június 23-án (szombaton) 09.00-15.00 óra között kerül megrendezésre Győrben a TESCO parkolóban egy közlekedésbiztonsági nyílt nap keretében. A Magyar Autóklub egy mobil baleset-megelőzési kamionnal kitelepül a rendezvény helyszínére és a kilátogató gyerekek részére kerékpáros vetélkedőt, a gépjárművezetők részére elméleti, a mobil vezetéstechnikai pálya felhasználásával pedig gyakorlati képzést szervez.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelősége ingyenes mobil műszaki állomás kitelepülésével vesz részt a rendezvényen. A MARSO Gumiabroncs és gyorsszerviz hálózat ingyenes gépjármű-átvizsgálással és tanácsadással kedveskedik a járművezetőknek. A fentieken túl az Energowest Kft. egy Runner-80 típusú segédmotoros-kerékpár sebességmérő eszközzel vesz részt a rendezvényen, mellyel az smkp-k maximális sebességét lehet megmérni.

A nyílt napok programjain bárki, ingyenesen részt vehet. A „Közlekedik a család" közlekedésbiztonsági vetélkedőre azon családok jelentkezhetnek, akik két 6-18 év közötti gyermeket nevelnek és legalább az egyik szülő „B" kategóriás vezetői engedéllyel rendelkezik. A család valamennyi tagjai KRESZ tesztlapot tölt ki, majd a gyermekek kerékpáros ügyességi- míg az egyik szülő gépkocsi vezetéstechnikai pályán mutathatja be tudását.

A rendezvényen folyamatosan történik a családok elméleti és gyakorlati tudásának felmérése. Az első három helyezett család ajándékban részesül (túra sátor, kerékpáros bukósisakok). Az első helyezett család ezeken túl 60.000.- Forint értékű vásárlási utalványt is nyer, amit a MARSO Gumiabroncs és gyorsszerviz hálózat ajánlott fel.
Az a család, aki a legsikeresebben szerepel, megyénket képviseli a verseny országos döntőjén októberben a Zsámbék mellett átadásra kerülő közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai centrumban. Az országos döntőn is valamennyi résztvevő család értékes ajándéktárgyakkal térhet haza (Magyar Autóklub jubileumi klubkártya, budapesti vezetéstechnikai pálya 50%-os kedvezmény, wellnes üdülések és más ajándékok).
Az ORFK-OBB honlapján tesztlapok helyes kitöltésével további négy család részére biztosítanak nevezési lehetőséget.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyérítették a szúnyogokat pénteken Győrben

A GYŐR-SZOL Zrt. városüzemeltetési üzletágának munkatársai folyamatosan figyelemmel kísérik Győr… Tovább olvasom