Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 23°C Még több cikk.

Közlekedési dugók az iskolakezdéssel

Győr egyes pontjain nagyobb, összességében azonban valamivel kisebb közlekedési dugókkal kezdődött az idei tanév.
A Kisalföld – csakúgy, mint a tavalyi tanévben többször – tegnap, a harmadik tanítási napon autóba ült, hogy megtapasztalja: mekkora közlekedési dugók vannak a városban reggelente, amikor sokan iskolába, óvodába viszik gyermekeiket, vagy éppen munkahelyükre igyekeznek. Azt tapasztaltuk, meglehetősen vegyes a kép.

Zöldhullám az aluljárónál

Körutunkat a Tihanyi Árpád út–Mester utca–Álmos utca kereszteződésében épített új körforgalomban kezdtük reggel 7 óra 34 perckor, ahonnan mindössze két piros lámpát kellett kivárni, hogy átjussunk a Buda és a Mészáros Lőrinc utcán. A Nádor aluljárón mint kés a vajban, úgy haladtunk keresztül, és zöldhullámban kanyarodhattunk rá a Szent István útra. A város főútján mindkét irányban állt a sor, de a Baross hídon át hét perc alatt visszaértünk a kiindulási pontra – a 2,5 km-es távot hét perc alatt tettük meg. Másodszorra ugyanezt a kört tettük meg, és két perccel rosszabb részidőt „futottunk". A Nagy Imre úton lefelé haladva konstatálhattuk, hogy míg pár perccel korábban még csak a Gárdonyi-iskoláig ért a Baross híd felé igyekvők sora, addigra már majdnem a Szigethy Attila útig. Nyolc óra körül aztán úgy mentünk el a városháza és a megyeháza között, hogy azt láttuk: a négysávos út gyakorlatilag kiürült, az igazi dugó negyedóránál nem tartott tovább.

Araszolva a hídon

Persze ahány ember, annyi útvonal és annyi tapasztalat. Egyik kollégánk a 82–83-as főút közös bevezetőszakaszának 1-es úton átívelő felüljárójáról tartott a szerkesztőség felé, de a tűzoltóság előtti körforgalomtól egészen az OMV-kútig torlódtak fel a járművek. Másikuk Abda felől előbb az Elvis parknál várt ki négy lámpaváltást, majd a Kossuth utcát menekülőútként használva ért a Petőfi hídig, amelyen csak araszolva jutott át – azt mondja, erre az előző tanévben nem volt példa.

Javulni fog a helyzet

Eredics Imre alpolgármester kérdésünkre elmondta: az elmúlt napokban reggelente szándékosan belehajtott a dugókba, és azt tapasztalta, hogy amíg tavasszal esetenként 35–40 perc alatt ért be Kismegyerről a városházára, addig most 25 perc elég volt. „Az látszik, hogy a Fehérvári úti körgeometriás jelzőlámpás csomópont nagyon jól működik. Az is, hogy sokan egye-

lőre még megszokásból a Baross hídon közlekednek, ahelyett, hogy a Nádor aluljárót használnák. Az emberek lassan szoknak át. Nyáron egyébként ez a folyamat már lezajlott, csakhogy sokan a tanévkezdéssel vették elő újra az autót" – magyarázta a politikus.

Az alpolgármester szerint a helyzet hamarosan javulhat, mert elkészül a Budai út–Fehérvári út kereszteződésében a körgeometriás, jelzőlámpás csomópont, a műszaki átadást a jövő héten tartják. A közlekedést most számos útlezárás, terelés is zavarja – például lezárták az Eszperantó utca egy szakaszát, egyirányúsították a Hunyadi utcát, a Bem tér északi és déli oldalát –, de a korlátozásokat idővel ugyancsak feloldják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Engedetlenség jön?

Péntek éjjel ismét félpályás útlezárással hívták fel a figyelmet – a Jancsifaluért Egyesület… Tovább olvasom