Kisalföld logö

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 20°C | 32°C Még több cikk.

Közlekedésbiztonság: nyertes megyei pályázatok

A Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ által gondozott kis költségű forgalombiztonsági beavatkozások megvalósítását célzó pályázaton két megyénkbeli kezdeményezés került a nyertes projektek közé.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tájékoztatása szerint Kópháza kaphat támogatást gyalogos-átkelőhely létesítésére a 84-es számú főúton és Szil két gyalogos-átkelőhely kialakítására a 86-os számú főút településen átvezető szakaszán.

A forgalombiztonsági beavatkozások tervezésének társfinanszírozására kiírt pályázaton 35 önkormányzat nyert több mint 93 millió forint támogatást. Megyénkben Beled két autóbuszöblöt terveztethet meg a támogatás révén, Nyúl csomópont-átépítést terveztethet meg a 8311-es számú úton.

A Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ gondozásában tavaly útjára indított három pályázat a következő években összesen 113 önkormányzat 166 projektjének megvalósítását teszi lehetővé 1,5 milliárd forint útpénztári hozzájárulással, több mint 2 milliárd forint összértékben.

A korábbi, csaknem 1,3 milliárd forintos fejlesztésekkel a balesetben elhunytak és súlyosan sérültek számát jelentősen, összességében csaknem felére sikerült visszaszorítani.

A beavatkozásokat közösen finanszírozó állami szervek és helyhatóságok a költség több mint tízszeresét takarították meg a megelőzött közlekedési balesetek lehetséges személyi és anyagi kárainak elkerülésével.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

32 éve nem volt ilyen felhős július

Az elmúlt hónap a meteorológiai statisztikában átlagos júliusként szerepel, ám mégsem ezt éreztük. Tovább olvasom