Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Közgyűlés Győrben - Szülői felügyelet a kocsmában?

Győr - Az E. On képviselőit izzasztották a képviselők a győri hálózat minőségéről és a gönyűi erőműről. Volt, aki cinikusnak nevezte a cég ügyfélszolgálatát. Egy javaslat szerint 16 év alatti fiatalok este 9 után csak szülői felügyelettel lehetnének alkoholt árusító helyen.

19.32: A testület 101 millió forinttal megemelte a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. törzstőkéjét, amit a cég zöldfelület-felújításokra, utcabútorokra, játszóterekre fordít. Véget ért a közgyűlés nyílt ülése.

 

19.20: A képviselők apró-cseprő egészségügyi kérdésekben határoztak. Egyetértettek azzal, hogy az egyik Liezen-Mayer utca 57. szám alatti fogorvosi praxisban dr. iszák Okszana, a Zúgó utca 2. szám alatti rendelőben működő fogorvosi praxisban dr. Tóth Attila lássa el a fogorvosi feladatokat. A Sport utca 7. szám alatti háziorvosi praxist dr. Molnár Pál töltheti be.

 

19.18: A közgyűlés egyhangúlag elfogadja az előterjesztést.

 

19.17: Pócza Mihály, a Kisalföld Volán vezérigazgatója megerősíti, hogy mind a kedvezményrendszert, mind a finanszírozást illetően megszorítások érintik a tömegközlekedést. Kezdeményezi a közszolgáltatási szerződés módosítását azért, hogy csúcsidőben helyközi buszok segítsenek be a helyi közlekedésbe.

 

19.11: Németh Zoltán alpolgármester jelzi, hogy az év végére kiderülhet, az új rendszer nem finanszírozható. Ennek hátterében az áll, hogy a Bajnai-csomagban szerepel a tömegközlekedésre szánt összegek megkurtítása is. A város idén 500 millió forinttal támogatja a Kisalföld Volánt, míg további 400 millióra az államtól számít. Nagy szívfájdalma, hogy egyelőre nem lesz Belváros-busz, mert évi 42 ezer kilométer pluszt jelentett volna a peremkerületek rovására. A Dunacenterről azt mondja, hogy egy bevásárlóközpont megközelítését biztosítsa maga a működtető. Külön is utal az ingyenes Tesco-buszokra.

 

19.00: Nem kérdéses, hogy a tetsület elfogadja a javaslatot, hiszen minden képviselő köszönettel és dicsérettel kezdi mondandóját.

 

18.45: Bécsi Zoltán (MSZP) alapjaiban támogatandónak tartja a javaslatot. Idézi a Városi Elővárosi Közlekedési Egyesület alapjaiban egyetértő véleményét. Hiányolják ugyanakkor, hogy nincs busz az ősszel a Gardénia helyén nyíló Dunacenterhez.

 

18.40: Schmidt Péter (Pro Urbe) üdvözli a likócs-pinnyédi járatot.

 

18.39: Simon Róbert Balázs alpolgármester jónak tartja, hogy az új rendszerben Kismegyeren felszállva közvetlenül elérhetővé válna az egyetem.

 

18.38: Sághy Zsolt (MSZP) azt kéri, hogy Győrszentiván-Nagyhegyre is menjenek járatok.

 

18.32: Németh Zoltán azt hangoztatja, hogy a változás javulást hozna, hiszen a járatok évi 300 ezer kilométerrel többet tennének meg utasokkal. Megemlíti, hogy az előkészítő munka két évig tartott.

 

18.28: A közgyűlés a helyi autóbusz-hálózat átalakításáról tárgyal. Ahogy arról korábban már írtunk, június közepétől teljesen átalakul a megyeszékhely helyi autóbusz-közlekedése, ha a képviselők elfogadják Németh Zoltán alpolgármester előterjesztését. A változtatás melletti egyik legfontosabb érv, hogy a járatok rendszere ma gyakorlatilag ugyanaz, mint két-három évtizeddel ezelőtt, holott időközben gyárak szűntek meg, újak létesültek, lakóparkok, bevásárlóközpontok nőttek ki a földből. A legfontosabb elemek a következők.

Az 1-es vonal változatlan formában megmaradna.

Az új 2-es vonal februártól már megvalósult (a korábbi 2-es és 19-es összekapcsolásával). 2A néven új vonalat hoznának létre, a Korányi tér és a Révai utca között.

Az 5-ös busz régi vonalán, végig a Szent Imre úton menne a Révai utcáig. Ugyancsak a kismegyerieket szolgálná az új 6-os vonal, amely a Jereváni út, a Győr Plaza, a kórház és az egyetem érintésével Sárásig közlekedne.

Kétirányú körjáratként kapcsolnák össze a 7-es és a 17-es vonalat: a járatok a Belvárost, Jancsifalut, Szabadhegyet, Adyvárost és Nádorvárost is érintenék. Az adyvárosi szakaszon 17A jelzésű betétjáratokat vezetnének be. A 17-es vonal néhány járata 17B jelzéssel betérne a szabadhegyi új köztemetőhöz.

A 8-as busz Likócstól egészen Pinnyédig közlekedne.

A 11-es busz vonala nem változna.  Ennek oka, hogy a Teleki utcában csúcsidőben hatalmas a forgalom, esetenként negyedóráig tart a Dunakapu tértől a színházig elérni. Ha még hosszabb lenne a vonal, teljesen kiszámíthatatlanná válna a menetidő. 11E jelzéssel expresszjáratokat vezetnének be, amelyek tanítási napokon a be- és a kicsengetéshez igazodva biztosítanának gyors, közvetlen kapcsolatot Marcalváros, Adyváros, Kelet-Belváros, Révfalu és Bácsa között.

A 14-es busz Marcalvárosból indulna.

A 22-es vonalat meghosszabbítanák a ménfőcsanaki Győri útig. 22A jelzéssel betétjáratok kötnék össze Marcalvárost és a Belvárost. Csúcsidőben 22E jelzéssel expresszjáratok is mennének Ménfőcsanakra, a vásárcsarnokot is érintve. A Tihanyi Árpád út és a Nádorvárosi köztemető a 32-es, a 33-as, a 34-es, a 36-os és a 37-es buszokkal továbbra is elérhető maradna Ménfőcsanak felől.

A 23 és a 23A jelzésű járatok a Nádorvárosi köztemetőt és a Praktiker áruházat is érintenék, így a temető átszállás nélkül lenne elérhető Marcalvárosból, a Virágpiacról, valamint Szigetből.

Győrszentiván új törzsvonalhálózata februártól már él. Újdonság lenne ugyanakkor, hogy a 31Y járatok az ipari parkot, a Rába- és az Audi-gyárat is érintenék.

A 37-es vonala változatlan maradna. Csúcsidőben 37Y jelzésű buszok is járnának Gyirmót felől, amelyek Marcalvároson át (de Adyvárost szintén érintve) közlekednének.

Átalakulna a munkásszállító autóbuszvonalak hálózata. Az 15-ös járat munkanapokon napközben rendszeres eljutási lehetőséget biztosítana a Rába, az Audi és az ipari park üzemeihez. (A park új, Körtefa utcai üzemeit is kiszolgálnák.) Továbbra is biztosítanák a közvetlen kapcsolatot a nagy lakótelepek és a gyárak között, sőt, a 20-as vonal módosításával a József Attila lakótelep és az Audi, a Rába és az ipari park között közvetlen kapcsolat jönne létre munkanapokon.

 

 

18.27: A közgyűlés a cégek tulajdonosaiként úgy döntött, hogy a Győri Innovációs és Marketing Centrum Kft., valamint a Piacok és Vásárcsarnok Győr Kft. az Inszol Zrt.-be olvadjon. Az előterjesztésben célként a hatékonyabb működést jelölte meg a tulajdonosi bizottság. Kun András (MSZP) azt kérdezte, mibe kerül a tranzakció, és szamszakilag milyen eredményt vár tőle a város. Szabó István könyvvizsgáló azt válaszolja, hogy 6,8 millió forint az üzletrészkivásárlás. Azt mondja, hogy vagyonkezelő szervezetet kívánnak létrehozni. Az egyszer elbukott holdingötlet megvalósulásának első lépcsőfoka? - lebeg a kérdés a díszterem levegőjében.

 

18.17: A testület egyhangúlag fogadta el a drogtájékoztatót. A szülői felügyelet előírásáról nem született döntés.

 

18.09: Ottófi Rudolf alpolgármester (KDNP) a szülői felügyelet fontosságára hívja fel figyelmet. Említ egy esetet, amikor egy apa a demokrácia nevében kikérte magának, hogy 13 éves lánya miért ne bulizhatna egyedül egy éjszakai szórakozóhelyen. A politikus arról is beszél, hogy a tavaly indított drogmentes diszkó támogatás nélkül életképtelen, mert a fiatalok ugyanolyan áron inkább a drogos diszkóba mennek be.

 

18.00: Somogyi Tivadar alpolgármester (Fidesz) azt javasolja, hogy Kovács Tamás ötletének rendeletbe foglalására kérjék fel a jegyzőt.

 

17.54: Bárány István (Pro Urbe) úgy véli, hogy a szigor a lehetőségek kettősségét kell megteremteni a fiatal korosztály számára.

 

17.48: Kovács Tamás ötletét Bári Olga (MSZP) és Szabó Erik (Fidesz) is támogatásáról biztosította.

 

17.42: A városi droghelyzet a téma. Kovács Tamás (Fidesz) gyakorló pedagógusként is jelzi, hogy súlyos problémáról van szó. Szerinte valamit nyújtani kellene a fiatal korosztálynak, például klubokat, extrémsport-pályát. Megfontolandónak nevezte azt a nyugati gyakorlatot, hogy 16 év alatti fiatalok este 9 óra után csak szülői felügyelet mellett tartózkodhatnak olyan helyen, ahol alkoholt árusítanak.

 

17.38: A közgyűlés módosította az állattartási rendeletet. Mostantól szabálysértésnek minősül a megadott létszám feletti engedély nélküli ebtartás. Közös udvarral rendelkező társasházaknál családi házanként már egy kutya tartásához is polgármesteri engedély kell a tulajdonostársak legalább felének hozzájárulása mellett.

 

17.37: A testület úgy döntött, hogy módosítja az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatát, és a szóvivői feladatokat politikai tanácsadói, illetve főtanácsadói tisztséggel látja el. Kun András (MSZP) jelezte, jobban örült volna, ha a bizottsági hiányzásokról készül előterjesztés.

 

17.30: Folytatódik a közgyűlés. Elsőre nem ment át az idei első negyedéves módosítása, mert nem volt a teremben elég jobboldali képviselő. Másodikra meglett a szükséges számú igen. A testület 426 millió forinttal 45,3 milliárdra emelte a büdzsé bevételi és kiadási főösszegét.

 

17.09: Dézsi Csaba András szerint Eredics Imre szerénységről tett tanúbizonyságot, hogy Churchillhez hasonlította magát. A testület 22 igen, 8 nem, 3 tartózkodás mellett fogadta el az előterjesztést. Borkai Zsolt polgármester negyedóra szünetet rendelt el.

 

17.08: Kun András azt hangoztatja, hogy büszkék győri mivoltukra, és felszólalásaikban is erről szóltak. Eredics Imre azt mondja, hogy a nem szégyellik a mostani helyzetet, mert azt a jelenlegi városvezetés örökölte. Pusztán azt állítják, hogy lehetne jobban gazdálkodni. Churchill szavaival zár: amikor személyemet támadják, nyugodt vagyok, mert a politikám helyes.

 

17.05: Bárány István (Pro Urbe) szerint a magyar gazdaság mai állapotában a legnagyobb gyógyír a beruházás. Támogatja az előterjesztést.

 

16.58: Németh Zoltán alpolgármester döbbenetesnek nevezi a szocialista frakció tájékozatlanságát. Felidézi, hogy Balogh József idején hogyan zajlott a költségvetés tervezése. Decemberben panaszkodás volt, hogy milyen nehéz a város helyzete. Februárban hitelfelvételt terveztek be, júniusban már arról volt szó, hogy elkerülhető lehet a hitelfelvételt. Októberben ezt biztosra mondták, a végén pedig jelentős pénzmaradvány maradt.

 

16.50: Dézsi Csaba András (Fidesz) furcsállja, hogy a szocialistákat bántja, hogy Győr költségvetése jobb helyzetben van, mint várták. Párhuzamot von: "önök (a szocilaisták) gyedet csökkentenek, mi játszótereket építünk".

 

16.46: Kun András (MSZP) jelzi, nem tudják elfogadni a zárszámadást. Csatlakozik hozzá párttársa, Neupor Zsolt. Szerinte nem szitokszóként kellene venni, hogy Győr gazdag város, és időnként furcsán hangzik a városházi panaszáradat. Úgy véli, a városvezetés nem tudott megfelelő válaszokat adni. Azt kéri, hogy a pénzmaradvány terhére a középvállalkozásokat támogassák.

 

16.36: Borkai Zsolt polgármester szerint a 2008-as büdzsé tervezése átgondoltan történt, amit bizonyít, hogy a szabad pénzmaradvány csupán 1,2 milliárd forint. Megemlíti, hogy az idei költségvetésnél a szocialisták 14 helyett 15 milliárd forintos iparűzési adóbevételt javasoltak, miközben minden bizonnyal 13 milliárd sem folyik majd be. A Széchenyi tér mellett megemlíti az épülő Barátság parkot és a két és fél milliárdos útfelújításokat.

 

16.32: Eredics Imre (MSZP) szerint az anyag azt bizonyítja, hogy tavaly igazuk volt, mert sokkal több bevételre tett szert a város 2008-ban, mint amit eredetileg beterveztek a költségvetésbe. Az eltérés 20 százalékos. "Ennél pontosabban és jobban kellene tervezni" mondta. Szóvá teszi, hogy a közérzetjavító beruházásokon (utak, játszóterek) túl számos nagy fejlesztés el sem kezdődött. Megemlíti a 82-es (veszprémi) főút új bevezető szakaszát. Ez szerinte az előrelátás, a stratégia hiányát mutatja. Sajnálja, hogy a beharangozott beruházások közül egyelőre csak a Széchenyi tér rekonstrukciója zajlik.

 

16.27: Simon Róbert Balázs pénzügyekért felelős alpolgármester azzal indokolja a 14 milliárd forintos idei iparűzésiadó-bevételi terv 1 milliárdos csökkentését, hogy a március 15-i befizetési határidőig a tavalyinál több mint 900 millió forinttal kevesebb folyt be.

 

16.26: Újabb húzós napirendi pont kezdődött, a tavalyi költségvetés végrehajtásáról. Borkai Zsolt polgármester előterjesztése szerint míg a bevételek lényegében 100 százalékban teljesültek, a tervezett kiadások 86,5 százalékát költötték el. Helyi adóból egytizedével folyt be több, mint amire számítottak. Nem került sor a betervezett 1,4 milliárd forint lehívására. Az önkormányzat tavalyi pénzmaradványa 6 milliárd 981 millió forintra rúg. A javaslat szerint az intézményeknél megmaradt 1,6 milliárd forintot nem veszik el tőlük. A polgármesteri hivatalban meglévő 5,4 milliárd forintból „csak" 1 milliárd 230 millió a szabad tétel. Ebből egymilliárd forintot annak ellentételezésére használnának fel, hogy csökkentik az iparűzési adóból idénre kalkulált összeget, a maradékot pedig kockázatai tartalékba helyzenék a válság előre nem látható hatásainak (például az áfaemelésnek) miatt.

 

16.23: A téma egy percig a tavalyi ellenőrzésekről szóló beszámoló volt. A vaskos anyag jobbára kis súlyú megállapításokat tartalmaz, viszont nem keveset. Kiderül belőle, hogy a Győri Filharmonikus Zenekar 26,3 millió forint értékű árubeszerzést nem pályáztatott meg. A Révai Miklós Gimnázium egyszerű közbeszerzési eljárás nélkül cseréltette ki a homlokzati ablakokat 25,5 millió forint értékben. Több intézmény, például a színház ugyancsak közbeszerzési eljárás nélkül kötött szerződést takarításra. Előfordult, hogy az eljárások során a feltételeket maradéktalanul ki nem elégítő ajánlatokat nyilvánítottak nyertesnek. Ilyen szabálytalanságot követett el például a Kölcsey-iskola. A szakképzési hozzájárulásból valamennyi középiskolát figyelembe véve 203 millió forintot használtak fel nem megfelelően. Az anyakönyvi hivatal egy munkatársával szemben büntető feljelentésre tett javaslatot az alapiratok a bélyegző elvitele, az irattári feladatok nem megfelelő ellátása, valamint a lerótt illetékbélyegek és az átvételi elismervények hiánya miatt. A közgyűlés simán elfogadta  a beszámolót.

 

16.22: A testület egyhangúlag fogadta el a tájékoztatót. A rendőrkapitány megbotlott és kis híján hasra esve jött le a pulpitusról.

 

16.15: A közgyűlés a rendőrség turisztikai idényre való felkészüléséről tárgyal. Horváth Csaba alezredes, győri rendőrkapitány tájékoztatójából kiderül, hogy a cél többek között a turisták sérelmére elkövetett bűncselekmények megelőzése és felderítése, a közlekedésbiztonság javítása. "A rendőrség a helyzet ura, a különböző rendezvényeket biztosítani fogjuk" - jelenti ki. Kedvező közlekedési adatokról számol be. Tavalyhoz képest 26 százalékkal csökkent a balesetek száma, Győrben még nem volt halálos  baleset, és a kapitányság illetékességi területén is csak 2 (tavaly ilyenkor már 7-nél tartottak).

 

16.13: A testület 19 igen, 3 nem, 5 tartózkodás mellett fogadta el a beszámolót.

 

16.12: Az e.on-os Katona Zoltán azt mondja, hogy ők építették az első szélerőművet, de a tiszta gáztüzelésű erőmű és a szélerőmű nem konkurense egymásnak. Patai László, az E. On Zrt igazgatója nehezményezi, hogy a képviselők érzésekből, élményekből következtetéseket vonnak le. A Magyar Energia Hivatal adataira hivatkozva állítja: nem igaz, hogy kispórolják a pénzt a hálózatból, és azt is, hogy romlana a szolgáltatás minősége. Azt mondja, tíz év alatt egyharmadával csökkent az egy lakosra jutó áramkimaradások száma. Szerinte Magyarország a legjobb ellátásbiztonsággal rendelkező országok közé tartozik Európában, megelőzi például Olaszországot és Spanyolországot.

 

16.00: Németh Zoltán megköszöni az E. ON tevékenységét a Széchenyi tér felújítása kapcsán. Azt kéri, hogy korszerűsítsék a Széchenyi híd közvilágítását, mert konstrukciós hiba folytán átlagosan félévente javítani kell.

 

15.56: Bécsi Zoltán szocialista frakcióvezető-helyettes saját E.On-nal kapcsolatos kálváriáját citálja perceken keresztül, cinikusnak nevezi a a cég magatartását. (Jogtalanul akarták 18 ezer forint befizetésére kérni, az áram kikapcsolásával fenyegették stb.) Arra kéri a közgyűlést, ne fogadják el a beszámolót, jelezve a menedzsmentnek, hogy elégedetlenek a szolgáltatással.

 

15.49: Most Kalmár Ákos (Fidesz) hoz kávét, saját magának.

 

15.48: Ecker úgy véli, hogy a villamos hálózat elhanyagolása előbb-utóbb megbosszulja magát.

 

15.46: Németh Zoltán alpolgármester SMS-ben jelzi, hogy Simon Róbert Balázs az egyik kávét nem Somogyi Tivadarnak, hanem saját magának hozta. Javítottuk.

 

15.45: Ecker Gyula szentiváni képviselő (Fidesz) fenntartásait hangoztatja az erőművel kapcsolatban. Ő a szélerőművek építésében sokkal nagyobb lehetőséget lát. Bízik abban, hogy a második, több száz megawattos kapacitás nem fog megépülni.

 

15.40: Borkait aggodalommal tölti el, hogy az utóbbi időben a nyomvonalakkal kapcsolatban az energiaügyi minisztérium egyszer sem kereste meg a várost, pedig neki, illetve az általa felügyelt MAVIR Zrt.-nek lenne a dolga. "Polgármesterként is kiállok azért, hogy ez a gázvezeték ne itt legyen" - jelenti ki.

 

15.38: Simon Róbert Balázs alpolgármester nagy előzékenységgel kávét szolgál fel Ottófi Rudolf alpolgármesnek, Borkai Zsolt polgármesternek, valamint saját magának.

 

15.34: Sághy Zsolt szerint nem az erőművel, hanem a gázvezeték nyomvonalával van probléma, ami a házak közvetlen közelében megy. "Fel vagyok háborodva" - teszi hozzá.

 

15.30: Katona Zoltán, az E. On Erőművek Kft. ügyvezetője arról beszél, hogy a gönyűi gázerőművet 20-30 évre tervezik. Észak-Dunántúl energiaigényének csak 30 százalékát termelik helyben, szerinte ésszerű döntés a termelést közelebb hozni a fogyazstáshoz. Cáfolja Hajszán Gyula (KDNP) értesülését, nem egy Németországban meghiusult erőmű épül Gönyűnél. Sikernek nevezi, hogy megvalósul a beruházás. Sághy Zsoltnak (MSZP) mondja, hogy Győrszentivánon külön tájékoztatást nem tartottak.

 

15.20: A cég illetékese elmondja, hogy a közvilágítás aktív elemeit (a lámpatesteket) a Vill-Korr, a passzív elemeit (a kandelábereket, a kábeleket az E. On felügyeli. Sokszor előfordul, hogy a Vill-Korra tartozó hibát az E. On-nál, az E. On-ra tartozót a Vill-Korrnál jelentenek be. Ez esetenként hibákhoz vezet. Egy megállapodás kötésével igyekeznek gyorsítani a folyamatot.

 

15.17: A képviselők pártállástól függetlenül kritikus kérséseket tettek fel a gönyűi erőműről, a győri villamoshálózat színvonaláról, arról, hogyan fordulhat elő, hogy egész utcák maradjanak közvilágítás nélkül.

 

15.13: Az első napirendi pontban az E. On. Áramhálózati Zrt. számol be a győri villamosenergia-ellátás helyzetéről. Az előterjesztés szerint a cég 2007-ben 421,4 millió, 2008-ban 424,8 millió forintot költött fejlesztésre a városban. A tavalyelőtti üzemeltetési költségek 108,4, a tavalyiak 119,1 millió forintot tettek ki. A számok azt mutatják, hogy a vállalat szolgáltatásának minősége javult az elmúlt időszakban. A Magyar Energia Hivatal adatai szerint az A2-es mutató (amely úgy jön ki, hogy az áramszünettel zavart fogyasztók számát megszorozzák a kiesett idővel, és elosztják az összes fogyasztó számával) 2006-ban 200, 2007-ben 186, 2008-ban 164 perc volt. A megyeszékhelyen tavaly 3590 egyedi és szakaszhiba volt az áramhálózatban, és az E. On a garantált szolgáltatást 13 esetben nem tartotta be, ami 0,36 százalékos aránynak felel meg.

 

15.11: Kun András szocialista frakcióvezető jelezte, hogy szerették volna elérni, ha a testület ma dönt a bizottsági pótlékok és a költségtérítések felülvizsgálatáról. Miután azonban mindez rendeletmódosítást igényelne, azt kéri, hogy a következő ülésen kerüljön napirendre. A párt lefaragná ezeket a kifizetéseket, és az így idén megspórolt 20 millió forintot a Radó-szigeti hősi emlékmű és a kismegyeri Napóleon-emlékmű felújítására fordítaná. A testület 10 igen szavazattal, 18 tartózkodással nem támogatta az indítványt. Kun András egyébként Neupor Zsolt önkormányzati képviselő, az MSZP városi elnöke helyett szólt, aki - mint mondta - a ballagások miatt nincs még itt. - Ballag? - kérdezte valaki a jobboldalról. (Nem, bent ragadt valamelyik dugóban.)

 

15.09: Elkezdődött a közgyűlés, 26 képviselő van jelen a 36-ból. A tetsület egyperces néma felállással adózott a nemrégiben elhunyt dr. Jáky Szaniszló bencés szerzetes, Győr díszpolgára emlékének.

 

15.02: Lassan megtelik a díszterem, hosszú ülés elé nézünk. Németh Zoltán alpolgármester szerint kilenc, fél tíz körül lehet vége. Három csont van, amelyen sokat rágódhatnak a képviselők: a rendőrségi beszámoló, a zárszámadás és a helyi autóbuszvonalak tervezett átalakítása. Meglátjuk, igaza lesz-e.

Olvasóink írták

 • 14. PaPa 2009. május 02. 08:14
  „Kun András javaslatát leszavazták mert miért is kellene rendberakni azokat az emlékműveket amit az idő vas foga tönre tett majd jön egy segitő(Napoóleon emlékmű) aki tönkre teszi aztán majd közadakozásból megvalósítják a felújítását. Kiváncsi leszek mikor találják ki, hogy kamerázzák be a köztéri szobrokat amiért majd tudják támogatni Győr kisrendőrségét, ugyan úgy mint a Káloczi tér bekamerázását(az alagutból levett kamerákkal) kb. 10 millió forintért.”
 • 13. okostojas007 2009. május 01. 09:57
  „Biztos vagyok benne hogy nem az alvállalkozók szavazatai alapján lett az év fővállalkozója.
  a rendőrkapitánynak pedig be kellet volna számolnia arról hogy miért és mennyire
  illetve mennyiért lett elfogult a " volt " Integrál ( Házgyár ) miatt................................”
 • 12. Hedon 2009. május 01. 09:19
  „#9 okostojas007

  Tavalyi adat a 100 leggazdagabb magyarról:
  Imre István (78. hely)
  A győri Integrál-H zrt. elnök-vezérigazgatójának vagyonát 7 milliárdra becsülik. Imre István 2002-ben már szerepelt a listán, a kezdetektől ellenzi a top 100-at.

  Ha akarná ezek szerint lenne miből kifizetni az alvállalkozókat akiknek tartozik (pl GyőrVas Kft)”
 • 11. CHYRASSA 2009. május 01. 09:09
  „azért milyen környzetvédö az aki a koszt nem veszi észre a városban?erömüvek ellen miért tiltakoznak?emlékszem amikor a tv riporter megkérdzte hogy ha bezárják a Paksi eröm müvet,akkor honnan kapná az áramot a nép?erre azt felelte az "okoska" hát a konnektorbol,no comment,jó lene ha már fejükhöz kapnának a zöldek,vagy visszamegyünk az öskorba miattuk?”
 • 10. Poncius_01 2009. május 01. 09:08
  „#7 gep54

  "http://www.hircity.hu/cgi-bin/hircity/index.cgi?view=ck&tID=609&nID=44967"

  Annó még ezt 8és hasonló tartalmú cikket) lehetett olvasni és tudni.
  Ha időközben más lett az építtető akkor elnézést kérek a tájékozatlanságomért.
  Ezzel együtt az is győr és a győri lakosok javát szolgálja majd.”
 • 9. okostojas007 2009. május 01. 08:57
  „Hedon ! örülök hogy más is olvasta a STOP - t
  eddig azt hittem csak képzelődöm
  magáncég pénzelte a győri rendőrséget ????????????
  ezért botlott meg a rendőr bácsi és egy demokratikus normális országban
  hasra is esne ettől .........................................
  ja és a felszín hallgat mert imre úr szerint 3000 győri embert érint csak a csődje..............
  a rendőr főnök beszámolójából mint a halálos balesetek ez is kimaradt ...............”
 • 8. gep54 2009. május 01. 08:33
  „Poncius_01. A Nádor aluljáró mellett nem a város épített parkolóházat, hanem egy multi így oldotta meg az áruházához szükséges parkolóhelyszámot.
  Zitus63. Igen is a környezetvédők tiltakozzanak minden erőmű ellen, de amikor nem lesz az országban villamosenergia - mert egy csomó erőművet 2012-15 között be kell zárni - akkor is álljanak ki.

  Ez a városvezetés nem semmi! 25 millát előirányoz a cégek átvilágítására, mielőtt megkezdik valamilyen korszerübb formában való átszervezésüket. No látta valaki ezt az átvilágítást, ami alátámasztotta ezt a három "azonos profilú" cég összevonását. A könyvizsgáló milyen "6,8 millió forintos az üzletrészkivásárlásról beszél? Ki jut itt megint olcsón üzletrészhez? Ezt mondják el.

  Egyébként az egész közgyűlés egy vicc, bohózat. Csak az a baj, hogy a mi lóvénkból baromkodnak.”
 • 7. gep54 2009. május 01. 08:33
  „Poncius_01. A Nádor aluljáró mellett nem a város épített parkolóházat, hanem egy multi így oldotta meg az áruházához szükséges parkolóhelyszámot.
  Zitus63. Igen is a környezetvédők tiltakozzanak minden erőmű ellen, de amikor nem lesz az országban villamosenergia - mert egy csomó erőművet 2012-15 között be kell zárni - akkor is álljanak ki.

  Ez a városvezetés nem semmi! 25 millát előirányoz a cégek átvilágítására, mielőtt megkezdik valamilyen korszerübb formában való átszervezésüket. No látta valaki ezt az átvilágítást, ami alátámasztotta ezt a három "azonos profilú" cég összevonását. A könyvizsgáló milyen "6,8 millió forintos az üzletrészkivásárlásról beszél? Ki jut itt megint olcsón üzletrészhez? Ezt mondják el.

  Egyébként az egész közgyűlés egy vicc, bohózat. Csak az a baj, hogy a mi lóvénkból baromkodnak.”
 • 6. Zitus63 2009. május 01. 07:53
  „E-On erőmű....nem volt itt egyeztetés a gázvezeték tervezett nyomvonalát illetően, az E-on, ill. a megbízottja levélben közölte az érintettekkel (közel 130 földtulajdonos), hogy ha nem járulnak hozzá a szolgalmi jog bejegyzéséhez (nem adnak tulajdonosi hozzájárulást a gázvezeték fektetéshez), akkor a Közigazgatási Hivatalhoz fordulnak. Jó kis ügyintézés! Levelezünk, fenyegetünk, hátha megijednek a földtulajdonosok! Úgy látszik (szerencsére), hogy Polgármester Úr sem ért egyet a tervvel, tehát nem is olyan "szép és jó", mint ahogy azt a beruházó állítja. Üzleti érdek vezérli őket és semmi más! A környezetvédelmi szempontokról nem is beszélve! A "zöldek" már kb. 2 éve tiltakoznak a beruházás ellen, sajnos hiába!”
 • 5. Hedon 2009. április 30. 18:12
  „Ajánlom szerkő urak figyelmébe:

  Rendőrségi nyomozás az Integrál ellen

  Rendőrségi nyomozás indul az Év vállalkozójának cége ellen. A STOP információi szerint Imre Istvánt, a milliárdos építési vállalkozót több hitelezője csalással vádolja. Az illetékes Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitány elfogultságot jelentett be, mivel a feljelentett férfi többször támogatta a helyi rendőrséget, ezért a veszprém megyei rendőrök folytatják le a nyomozást.”
 • 4. kefefejű 2009. április 30. 17:04
  „Tessék kérem megmondani a gyengébbeknek: ez most valamilyen bohózat forgatókönyve???
  Kávét hoznak-visznek...
  A rendőr hasraesik...
  Megint a hülye játszótereken megy a vita...

  Ezt mind ÉN fizetem...”
 • 3. Poncius_01 2009. április 30. 16:39
  „1. Eredics Úr aki korábbi kézi vezérlés alatt tartotta a magyar Közut Kht győri igazgatóságát illene .
  tudnia , hogy a 82-es főt állami kezelésü és fenntartású út. Az elkerülő hiányát szerencsésebb
  lenne, ha Molnár csacsi mszp-s párttársán, mint volt közlekedési miniszterén kérné számon.

  2. Eredics Úr ezek szerint csak néha tartózkodik Győrben mert különben a Barátság Park
  építésétl és a Nádor aluljáró melletti parkolóház építését is kellett volna, már hogy lássa.”
 • 2. Hedon 2009. április 30. 16:25
  „Egész pontosan a cikk:

  http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/halalos_baleset_a_gyori_szentlelek_templomnal/2092572/

  Elég jól sikerült felkészülni a témából.”
 • 1. Hedon 2009. április 30. 16:22
  „"Győrben még nem volt halálos baleset,"

  Akkor a Szentlélek templom és a temető körforgalom között történt halálos kimenetelü
  baleset az hova tartozik. Emlékezetem szerint a Győr tábla jóval kijebb van Csanak irányába.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szél, eső és napsütés a hosszú hétvégén

A hosszú hétvége programjaira készülve érdemes megnézni, hogy milyen idő várható. Négy online… Tovább olvasom