Kisalföld logö

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 11°C | 21°C Még több cikk.

Közgyűlés: Drágul a távfűtés

Győr - A testület 24 igen szavattal, 6 nem ellenében elfogadta a távhődíjemelést, amely október 1-jén lép hatályba. A 13,2 százalékos drágítás egy átlagos, 141 légköbméteres panellakás havi fűtésszámláját 1751 forinttal dobja meg, ami egy évben 21 ezer forintos pluszkiadást jelent.

18.51: Véget ért a közgyűlés nyilvános ülése

18.37: Mondtuk már, hogy dől a lé?

Ugyancsak egyhangúlag ment át az a javaslat, amelynek értelmében 53 felnőtt háziorvosi, 26 gyermek háziorvosi, 28 fogorvosi alapellátási és 2 fogszabályozási szakellátási szolgálat 300-300 ezer forint támogatást kap az önkormányzattól eszközök, berendezési tárgyak és műszerek vásárlására december 1-jéig.

18.33: Nagy tesó

A testület egyhangúlag fogadta el az Ingolstadttal kötendő testvérvárosi megállapodás tervezetét. Az ingolstadti közgyűlés ezt már július 31-én megtette. A 125 ezer lakosú német várost több éves gazdasági kapcsolat köti össze a kisalföldi megyeszékhellyel, hiszen ott van a központja az Audinak és a Büchl cégnek.

18.31: Majtényi külsőzik

A közgyűlés Majtényi Lászlót választotta a közigazgatási bizottság külső tagjának, aki a lemondott Oláh Ferenc helyére került. Az új tag letette az esküt.

18.25: 13,2 százalékkal több

Neupor Zsolt (MSZP) megismételte, a fő kérdés az, hogy a lakosságra hárítsák-e az árkülönbözetet vagy sem. Kérte, a testület az utóbbi variáció mellett tegye le a voksát. Borkai Zsolt válaszában hangsúlyozta, ezzel nem ért egyet, mert a rászorulókat ezután is támogatják. Szerinte a fűtéskorszerűsítést kell még jobban reklámozni és támogatni, valamint a lépcsőházak fűtésének kérdésében előbbre jutni.

A testület 24 igen szavattal, 6 nem ellenében elfogadta a távhődíjemelést, amely október 1-jén lép hatályba. A 13,2 százalékos drágítás egy átlagos, 141 légköbméteres panellakás havi fűtésszámláját 1751 forinttal dobja meg, ami egy évben 21 ezer forintos pluszkiadást jelent.

18.17: Itt a legolcsóbb

Horváth László marcalvárosi képviselő (Fidesz) szerint a gázmotoros erőmű megépítésének köszönhetően a megyei jogú városok közül Győrben a legolcsóbb a távhő.

18.14: Elvetni

Pádár László (MSZP) arra ösztönözte a jobboldali képviselőket, gondolják már át, a díjemelés mekkora terhet ró a panelben élő családokra. Azt javasolta, a testület vesse el az indítványt.

18.09: Méltányos

Sík Sándor KDNP-frakcióvezető a 13,2 százalékos díjemelési javaslatot méltányosnak nevezte, ami szociális gondoskodást is tartalmaz. Ezzel arra utalt, hogy a gázáremelések nagyobb távhődrágítást tennének szükségessé.

18.03: Ahol abbahagyták

Szabó József (MDF) arra hívta fel a figyelmet, hogy erőteljesen kell szorgalmazni a panelházak energitakarékossági fejlesztéseit.

17.58: Újra nekigyűrkőztek a képviselők

17.33: Szünet

Borkai Zsolt húsz perc szünetet rendelt el.

17.31: S akik nem távhővel?

Bárány István (Pro Urbe) a lépcsőházi fűtéssel kapcsolatos ellentmondásos helyzet megoldását sürgette. Feltette a kérdést: mi van azokkal (például családi házakban élőkkel), akik nem távhővel, hanem gázzal fűtenek, amit közvetlenül vesznek? Ráadásul nekik a korszerűsítést is a maguk erejéből kell megoldaniuk, ellentétben a panelben lakókkal.

17.22: A mai nap száma: 13,2

Borkai Zsolt jelezte, hogy jónak tartja az előterjesztést. Elmondta, hogy minden áremelés fájó, de az indítványban szereplő (15,1 százalékos alapdíj- és 12,5 százalékos hődíjemelésből összetevődő) 13,2 százalékos drágításnál nagyobb lenne indokolt.

17.20: A terhek egy része

Neupor Zsolt (MSZP) úgy vélte, az előterjesztés alapján a terheket a lakosságra hárítják, miközben létezik "veszteségkompenzáció" is. Szerinte egy januári távhőszámla esetén a családoknak 3-5 ezer forinttal kell majd többet fizetniük. Somogyi Tivadar alpolgármester pontosított: csak a terhek egy részét hárítják a lakosságra, hiszen a városban 2004 óta nem volt alapdíj-, és 2007. január 1. óta hődíjemelés, miközben csak idén négyszer emelkedett a gáz ára.

17.12: Az utcát is kifűtik

Kiderült, Győrben 395 ezer légköbméter lépcsőház után 84 millió forint alapfíjat fizetnek a lakóközösségek.

17.03: Válasz a lépcsőházi felvetésre

Borkai Zsolt jelezte, a jelenlegi jogszabályok nem teszik lehetővé, hogy a lépcsőházi fűtést kikapcsolják az épületekben. Azt ígérte, jogszabályváltozást kezdeményeznek az ügyben.

17.01: Irány a kormány!

Szabó József MDF-frakcióvezető azt javasolta, hogy a város forduljon a kormányhoz a lépcsőházi fűtés szabályozása ügyében. Azt kérte, hogy a szociálisan rászorulóknak nyújtson segítő kezet az önkormányzat.

16.52: Fizet-e többet valaki?

Bécsi Zoltán (MSZP) arra volt kíváncsi, igaz-e, hogy az ígértnél többet kellett fizetni azoknak a lakóknak, akik egyedi mérésűvé alakították át távfűtési rendszerüket. H. Szováti Miklós Győrhő-igazgató és Borkai Zsolt felszólalásból kiderült, hogy 5 épület 172 lakásában történt ilyen átalakítás.

Az érintett lakók 5 százalékos távhődíjvisszatérítést kapnak, és 5 éven át havi 1500-1800 forintot fizetnek a beruházásért, ami egyébként nagyobb volumenű lett a tervezettnél (ablakcserét, hőszigetelést, fűtésirendszer-felújítást is magában foglalt).

16.47: Távhődíj: a kezdet

Elkezdődött a távhődíjemelésről szóló napirendi pont tárgyalása.

16.45: Okmányiroda hétvégén is

Várhatóan november elején kezd működni az új okmányirodai kirendeltség az ETO Park területén nyíló bevásárlóközpontban, amely dicséretes módon a hét minden napján - tehát hétvégén is - este hét óráig várja az ügyfeleket. Ehhez most hozzájárult a közgyűlés.

16.44: Szigorúbb szabály

Módosították a közterület-használat szabályairól szóló rendeletet. Október 1-jétől utcai zenész egy adott helyen legfeljebb két órán át zenélhet.

Ugyancsak akkortól már nemcsak a mezőgazdasági munkagépek, hanem a mezőgazdasági vontatók tárolása is tilos lesz közterületen.

16.40: Rekord vita

A közgyűlés elfogadta az előterjesztést 21 igen, 7 nem és 2 tartózkodás mellett. Az elmúlt tíz évben egyszer sem volt ekkora vita győri költségvetés első féléves végrehajtásáról.

16.30: Kacaj a jobb frakcióban

Dézsi Csaba András szerint Bári Olga biztosan nem figyelt az
MSZP-frakcióülésen, azért dicsérte meg a városvezetést. Visszafogott nevetés a jobboldalról.

16.30: Na, még egyszer az adóbevételekről

Sík Sándor KDNP-frakcióvezető szerint a szocialisták az év elején adócsökkentésre és hitelfelvételre tettek javaslatot. Simon Róbert Balázs alpolgármester azt mondta, egyelőre nincs szó többletadóbevételről, az iparűzési adóból például az év végig tervezett összeg 48 százaléka folyt be június 30-ig.

16.27: A játszóterek városa

Németh Zoltán alpolgármester elmondta, hogy az év végéig 60 korszerű, az európai uniós szabványoknak megfelelő játszótér lesz Győrben. Úgy vélte, nincs több ilyen város az országban. Megköszönte az ez ügyben néhány perccel korábban Bári Olga szocialista képviselő által megfogalmazott dicséretet.

16.25: Tapasztalatszerzés majd adócsökkentés

Bárány István, a Pro Urbe-frakció vezetője azzal kezdte felszólalását, hogy ő az előterjesztéssel kíván foglalkozni. Megalapozatlannak nevezte a fejlesztéseket ért kritikákat, mert időben eltér egy munka műszaki és pénzügyi teljesítése. Szerinte jövőre, egy év tapasztalat birtokában kell eldönteni, hogy (a több vállalkozás, elsősorban az Audi helyiadó-fizetővé válása nyomán idén jelentősen megnőtt bevétel nyomán) érdemes-e csökkeneteni az adómértékeket.

16.12: Pénz a téma

Teljes mértékben elbeszél egymás mellett a jobb- és a baloldal. Neupor
Zsolt mérőszámokat kért a Fidesztől, mit tekint konstruktívnak. Nem kapta meg.

Borkai Zsolt azt mondta, hogy a 2,2 milliárd forintos elvonást a győriek zsebében kellene hagyni.

16.05: Ez a vonat elment?

Somogyi Tivadar alpolgármester azt állította, hogy az MSZP arra állt rá,
bármit tesz a városvezetés, az rossz. "Nem látom a konstruktivitást" - mondta.

Beszélt a Széchenyi térről, amelynek felújítására a kormány tegnap szavazott meg 900 millió forintos támogatást. Kifejtette, hogy 1996 óta küzd a beruházásért, és a szocialisták akkor "futottak a vonat után", amikor Győr bejelentette, mindenképpen, saját erőből is véghez viszi a fejlesztést. Megjegyezte azt is, hogy nem a kormány, hanem az Európai Unió pénzéről van szó.

15.55: "Bizonyára átaludta"

A fideszes Kalmár Ákos szerint Bécsi Zoltán bizonyára átaludta az elmúlt
ciklust, mert akkor (szocialista irányítás alatt) szintén jóval több volt az
önkormányzat tényéleges bevétele, mint amit az év elején beterveztek.
Természetesnek nevezte, hogy a fejlesztésekre időarányosan kevés pénzt fizetett ki a város, hiszen a beruházások jelenleg zajlanak, és eddig sok esetben csupán részteljesítések történtek.

15.50: Hasraütés és hamis panaszdal

Nem honol egyetértés az ülésteremben. Borkai Zsolt azzal vádolta a
szocialistákat, hogy hasukra ütve, előkészítés nélkül próbálták módosítani az év elején a költésgvetési tervezetet. Bécsi Zoltán ezzel szemben minden idők legjobban előkészített javaslatának titulálta akkori javaslatukat. Párttársa, Neupor Zsolt szerint a számok őket igazolták, "a fideszes panaszdal hamisan zeng".

15.40: Az erő velük?

Bécsi Zoltán szocialista frakcióvezető-helyettes kiemelte, hogy az év
elején betervezett hitelt nem kellett felvenni. Megjegyezte, hogy a
fejlesztések mellett túl sok helyen szerepel 0 forint kiadás. A politikus
igazolva látta korábbi állításukat, ami a költségvetés alultervezettségéről
szól. Erre utal szerinte, hogy a büdzsé főösszege a márciusban tervezett 41 milliárd forintról már 46 milliárdra nőtt. Megpendítette, hogy új költségvetés elfogadására lenne szükség, amelynek két pillére a helyiadómértékek csökkentése és az erősebbre font szociális háló kellene legyen.

Borkai Zsolt polgármester válaszában arra hívta fel a figyelmet, hogy valamilyen erők akadályozzák a győri fejlesztéseket. Elmondta, hogy a Barátság parki rendezvényközpont építési engedélyét egy panellekásban élő ember 30 ezer forint illeték befizetésével fellebbezte meg. Ilyen okok miatt húzódik az Új Bácsai út építése, és próbált egy cég akadályt gördíteni a Mosoni-Duna hídra kiírt tender útjába.

15.21: Money, money, money


Az önkormányzat költségvetésének első féléves végrehajtása a téma. Bécsi Zoltán szocialista frakcióvezető kérdésére Tóth Béla pénzügyi osztályvezető elmondta, hogy szeptember 15-ig 8-8,5 milliárd forint helyiadó-bevétel folyt be. Azt prognosztizálta, hogy év végéig meglesz a tervezett összeg. Ez 14 milliárd forint iparűzési, 1 milliárd 660 millió forint építmény-, valamint 55 millió forint idegenforgalmi adót jelentene. Borkai Zsolt "biztatására" az osztályvezető azt is elmondta, hogy az állami lefölözés az eredetileg tervezett 1,8 milliárd helyett várhatóan 2,2 milliérd forintra fog rúgni.

15.15: Színház az egész

Borkai Zsolt bejelentette, hogy javaslat érkezett hozzá a Győri Nemzeti
Színház felújítására a Fidesztől, a KDNP-től és Neupor Zsolt szocialista képviselőtől, az MSZP helyi elnökétől. Hozzátette: az előkészítő munkálatok elvégzése után a közgyűlés elé kerül az erről szóló határozati javaslat. A politikus megjegyezte, hogy korábban minden vidéki város teátrumának rekonstrukciója állami pénzből valósult meg, míg a győri 2005 óta négy sikertelen pályázaton van túl. Arra kérte a szocialista országgyűlési képviselőket, hassanak oda, hogy érkezzen központi támogatás erre a célra.

15.10: Emlékezés

Most kezdődött el a győri közgyűlés nyári szünet utáni első ülése. A 36
képviselőből jelenleg 30-an vannak jelen. A napirenden 28 téma szerepel. A legnagyobb közérdeklődésre számot tartó távhődíjemelés a hatodik lesz a sorban.

A testület egyperces néma felállással emlékezett a nemrégiben elhunyt Czifrik Mihályné előtt, aki 1998 és 2006 között volt a közgyűlés tagja, szocialista színekben, Likócs, valamint Győrszentiván egy része képviseletében.

Olvasóink írták

30 hozzászólás
12
 • 30. {gli} 2008. szeptember 19. 20:43
  „ad. 27.)
  Számítás nem volt, csupán tényközlés. Ráadásul sokakat nagyon érzékenyen érintett.
  ad. 28.)
  Közelítsük máshonnan. Hajdan a város felépíttetett több lakótelepet egy központi fűtőművel, saját üzemeltetésre. Érdeke volt/lett volna a fűtés/melegvíz szolgáltatás költségeinek minimalizálása.
  Nos az itt lévő lakások döntő többségét eladták, megszabadulva egy esedékes felújítási/karbantartási nyűgtől, rákényszerítve a tulajdonosokat a városi cég szolgáltatásainak igénybevételére.
  Ennek a cégnek -fentiek értelmében- nem volna szabad, illetve a városnak nem volna szabad megengednie, hogy nyereségérdekelt legyen, hogy terjeszkedésen törje a buksi fejét. Csak olyan fejlesztés lenne a megengedhető, amely a költségek csökkenését eredményezné.
  Ha a 2004-ben megállapított alapdíj bevétel az idén nem fedezi a kiadásokat, akkor korábban 2004-2007 között eredmény tartalma volt. Mi jogon számíthatták ezt fel?
  Akkor viselkedhetne így a város vezetése, ha az említett lakótelepi lakásokat a jelenlegi tulajdonosok építtették volna meg ilyen formában.”
 • 29. PrettyWoman 2008. szeptember 19. 10:27
  „Kberci! Igazad van. Szerintem ezért jó ötlet a Robin Hood adó, mert a nyereséget kell megadóztatni és visszaforgatni a rászorulóknak. Mi még kapunk támogatást, de már hallani olyan felhangokat, hogy jövőre megszüntetik. Nem tudom, mi igaz ebből. Mert akkor télen a harminc ezres számlából lesz mondjuk negyven, az csodás lesz. Most ugye tegnap elkezdtek fűteni a hideg miatt. Oké. Aztán majd kíváncsi vagyok pótfűtés jogcímen mennyit fognak kiszámlázni. Bár ezt sem értem, hogy miért kell pluszban fizetni. Tudom, még nincs itt a szezonja. De akkor mi a francnak fizetjük egész évben a készenléti díjat. Ami nálunk közel 6000 forint úgy, hogy ebben a melegvíz nincs benne, mert azt már ugye a Pannon Víznek fizetjük, viszont a támogatás igen, mert anélkül még több lenne.
  A meleg víz (és hideg víz) mérőórára visszatérve valóban durva, hogy megvetetik velünk, a mienk, aztán hitelesítéskor elviszik a mienket, holott kifizetjük. Nem is értem, hogy engedheti a jogszabály ezt? Mert az ÉDÁSZ ugye azt mondja: övé a mérőóra, de ő azt ingyen ki is cseréli. Nem értem, a vízre ez miért nem igaz, hiszen ugyanaz pepitában.
  Mindenesetre aki nem panelban lakik, az is joggal háborog, mert nekik is ki kellene találni valami támogatást. Úgy lenne igazságos. Meg ugye a sok zsivány. Az év elején volt a híradóban, hogy olyan embernek is volt pofája támogatást kérni, akinek havi milliós jövedelme van. Csak fennakadt a rostán. Remélem, több milliós is lesz a büntije, nemcsak pár ezer forint.
  Mindenkinek szép (meleg) napokat kívánok!”
 • 28. kberci 2008. szeptember 19. 08:45
  „És miért nem írnak a Győrhő milliárdos nyereségéről? Ez alapján csökkenteni kellene az árakat, nem növelni!!!”
 • 27. fte 2008. szeptember 19. 08:09
  „gli :( . A számításod magyarázatából néhány nem elhanyagolható TÉNY kimaradt. Egy szót nem szólsz az alanyi jogon megszűnt gázártámogatásról. Az az összeg korábban benne volt az 1.131 Ft/GJ-ban. Ha kiveszed belőle akkor lesz 2.481 Ft/GJ. Tehát nem "klasszikus" áremelés történt 2007-ben.”
 • 26. {gli} 2008. szeptember 18. 23:26
  „ad. 24.)
  A tények:
  A fűtési hődíj: 2006.12.11-én 1.131Ft/GJ, 2007.02.09-én 2.481Ft/GJ
  HMV hődíj: 2006.12.11-én 226Ft/m3 2007.02.09-én 496Ft/m3
  HMV csat.díj: 2006.12.11-én 397Ft/m3 2007.02.09-én 428Ft/m3
  Az arányosítást T. halom-ra bízom.

  Az meg külön vicc, hogy a tavalyi áremelést tartalmazó előterjesztés tartalmazott egy számot, amely szerint az almérővel nem rendelkező fogyasztók átlagos melegvíz felhasználása 0,25m3/m2! (Nem tévedés, egy 60m2-es lakásnál 15m3 havi felhasználást számolnak el.)”
 • 25. ken 2008. szeptember 18. 22:56
  „Börönd. Hova tetted a fejed, kisfiam? Ne a Fideszt okold azért, amiről a kormány tehet... Ennyire ne legyél beszűkült!”
 • 24. halom 2008. szeptember 18. 22:55
  „Gondolkodó, nem gondolkodsz, mielőtt beszélsz? Olvasd el újra, hogy az elmúlt két évben, amióta ez a városvezetés van, hányszor és mennyit emelkedett a távfűtés Győrben? Na? Köszönöm! Eszed legyen, anélkül ne nyisd ki a pofád. Ráadásul ez is a kormány miatt emelkedik. Ha nem borítana el a vörös köd, látnád.”
 • 23. gondolkodo 2008. szeptember 18. 21:19
  „Hol vannak a fideszeses aktivisták,akik anno Balog jozsef polgármesternél aTesco áruházaknál aláirást gyüjtöttek a közüzemi szolgáltatás áremelése ellen?Miota fideszes polgármester van,lassan 100% al emelkedik a fütés a panelokban,ki tudja ezt már megfizetni?elösször 67,5%al emelték,most 12,5%al,lehet számolni.ez ám az nagy pofátlanság a panelosok ellen ,akik vagy fizetnek és nem esznek vagy esznek és nem fizetnek,ennyit az országban nem emeltek mint Győrben,köszönjük Borkai ur((((”
 • 22. Börönd Ödön 2008. szeptember 18. 21:08
  „"Dézsi Csaba András szerint Bári Olga biztosan nem figyelt az
  MSZP-frakcióülésen, azért dicsérte meg a városvezetést."
  Végre megjelent újra a közgyűlésen a professzor úr. Kedve kiváló, már újra együtt tolja a jobboldal szekerét az összes al- és ál- polgármesterekkel.
  A városháza előtti tér is szépül, miközben a fűtést emelik, hogy a rávalót fizessék már ki a panel-prolik.
  A fedett buszmegállót nem ám visszaépítik. Zavarja a kilátást! Egyébként is azt is a prolik használják!”
 • 21. {gli} 2008. szeptember 18. 21:00
  „Az előterjesztést a közgyűlésen kapták meg a képviselők, vitatkoztak róla úgy egy órát és ez az eredménye.
  (A GYŐRHŐ szeptember 01-én publikálta a javaslatát.)
  Komolytalan ügymenet, mint maga az előterjesztő.
  Az alapdíjról. Van a városban úgy 20.000 távfűtött lakás. Az átlagos légköbméter méret és az eddigi alapdíj szerint a cég bevétele ezen cím szerint kb. 850-1000eMft. (Vagy több?) Ennek kell fedeznie a béreket és járulékait, az amortizációt, a fejlesztéseket, az iparűzési adót ...
  Ennél az utolsónál megállva, megtalálhatták volna a kisebb mértékű emelés lehetőségét. De nem. Minden jobboldali képviselő meg volt elégedve az emelés mértékével, sőt nagyobb mértékű emelést tartottak volna indokoltnak.
  Ez is úgy van, mint tavasszal. Csökkentünk, ha előzőleg a kormányzati szinten csökkenteni fognak.
  Képmutatás!”
 • 20. raffy2 2008. szeptember 18. 20:49
  „most mit kell parázni azon,hogy megemelik a távhő díját?ez a szokásos menetrend.és ez csak annak gond,akinek ki kell fizetni.én gázzal fűtök,a házam bepólyázva,ablakok újak,de mégsem érzem ,hogy kevesebbet fizetek.csak azt tudnám,hogy a vizezett gázért miért kell ilyen <moderálva> sokat fizetni?”
 • 19. raffy2 2008. szeptember 18. 20:41
  „Czifrik Mihályné Zsuzsa néni nyugodj békében.nem Mária volt!”
 • 18. +15 2008. szeptember 18. 20:38
  „prince

  Ha még nem tudod a GYÖRHÖ KFT. 100% önkormányzati tulajdon.
  Semmi köze a kormányhoz! /www.gyor.hu/Önkormányzati cégek.”
 • 17. Angels777 2008. szeptember 18. 20:14
  „Akinek van egy csöpp esze, és megteheti az fejvesztve menekül ebből a Virágzó Országból!
  Aki nem teheti az fizeti a terheket.. Lassan már a Románok is jobban élnek..
  Egy Boldogan távozó magyar!”
 • 16. panelos 2008. szeptember 18. 19:40
  „Dehogy fogják fel! Ők a saját zsebükkel gondolkodnak, és teljesen érthetellen nekik, hogy nem lehet ekkora fűtésszámlákat kifizetni. Pedig kb. csak úgy tízszerese lehet a jövedelmük az enyémnek.”
 • 15. tricse 2008. szeptember 18. 18:53
  „felfogtam a világpiaci ár ennyi,te meg fogd fel hogy az én jövedelmem meg annyi,hogy nem tudom kifizetni

  na”
 • 14. prince 2008. szeptember 18. 18:34
  „Miközben Pádár László azon aggódik, mi lesz a panelházakban lakókkal, miért nem tiltakozik akkor, amikor a saját kormánya elnyomorítja az országban élő középréteget. Nekik köszönhetjük az elszegényedésünket, meg ezt a mostani áremelést is.”
 • 13. onem 2008. szeptember 18. 17:57
  „A panel garázstulajdonosoknak a központi fűtés púp a hátukon, de mint a púpos sem, nem tudunk szabadulni tőle. A hőszolgáltató sem a lépcsőházak, sem a garázsok fűtését nem engedi leválasztani. Ez a tulajdonosoknak felesleges - nem is kevés! - kiadás, a hőszolgáltatónak pedig extraprofit!”
 • 12. aszerk. 2008. szeptember 18. 15:55
  „köszönjük észrevételét, hibánkat javítottuk, és elnézést kérünk, a szerk.”
 • 11. szentiváni 2008. szeptember 18. 15:42
  „Czifrik Mihályné, így írta a nevét, Cz-vel. Nyugodjék békében Mária néni!”
30 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szennyvízszökőkút és füstölgő csatornák

Győr - Nagyszabású ellenőrzési akciót folytatott a Pannon-Víz zrt. a közelmúltban Győrszentivánon és… Tovább olvasom