Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Közérdekű koldulás

Szombat délelőtt a győri Virágpiac sarkára áll ki pénzadományt gyűjteni Szász Marianne, hogy az önkormányzat ellen indított perének illetékét befizethesse. A grafikus a város közszolgáltatásaival elégedetlen.
Szász Mariannénak elege lett a közmunkából, amit abban az utcában végez, amelyben lakik. 2003. szeptember 29-i számunkban Beperelte a várost címmel írtuk: kártérítést követelve a közszolgáltatás elmulasztásáért a városi bírósághoz beadvánnyal fordult.

Panasza szerint a Burcsellás közben saját pénzén világít, virágosít, maga söpör, havat kotor, mert az utcát a város nem takaríttatja, onnan a szemetet nem szállíttatja el, a közvilágításról se gondoskodik. Szeretné ha mindebből adódó költségeit az önkormányzat megtérítené és visszafizetné azt a pénzt, amit tőle szemétdíjként behajtott.

Kovács Barnabás, a Győri kommunális Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója lapunknak akkor azt mondta: „nem áll módomban folyamatban lévő ügyben érdemben nyilatkozni". A bíróság pedig magas összegű illeték befizetésére kötelezte a grafikust, amit nem tudott, nem is akart megfizetni. Most azonban össze akarja gyűjteni a 60–70 ezer forintot. Ha sikerül, újra beadja keresetét. Holnap délelőtt fél kilenctől délig a Virágpiac Arany utca felőli sarkán „koldul". Festőállványra teszi ki figyelemfelhívó feliratait, befőttesüvegébe várja a pénzadományokat. „Vendégkönyvébe" a hasonló gondokkal küzdők észrevételeit. Azért végzi el az említett közmunkákat maga, mert mint mondta, úgy nevelték, hogy felelősséget érezzen környezetéért.

Meggyőződése alapján megéri szembeszállni a várossal, úgy véli, ha indokolt esetekben mások is megtennék, jobban működne a rendszer. Mottója szerint: „A hatalom soha nem volt hatalmas, csak annak látszik, ha senki nem emel szót túlkapásai ellen." Ha megnyeri a pert, a kártérítést közcélokra kívánja fordítani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bűncselekmény lenne eladni a szolgáltatókat

Ménfőcsanak térségében nem, a Gardénia területén és Révfaluban azonban támogatja újabb… Tovább olvasom